Nándor
9 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Eltiltotta a Michelin a Ferrari új pilótáját

2005.08.23. 10:38
Felipe Massa, a Sauber jelenlegi, a Ferrari leendő pilótája nem tesztelheti többé a Michelin gumijait, mert a héten a Bridgestone abroncsokkal futó piros autót is kipróbálja. A franciák sportigazgatója aggódik, mert a versenyző titkos adatokat adhat át a rivális gumiszállítónak.
Az eheti monzai gyakorláson próbálja ki először a Ferrari autóját az istálló új pilótája, Felipe Massa.

Massa itt még Sauber-pólóban, Barrichellóval
Massa itt még Sauber-pólóban, Barrichellóval
Még vezetheti a Saubert

Az augusztus elején Rubens Barrichello helyére szerződtetett tehetség csak jövőre versenyezhet a piros autóval, ám gumitesztet többé nem végezhet jelenlegi istállója, a Sauber gépével: a svájci csapat abroncs szállítója, a Michelin eltiltotta őt, mert a Ferrari a rivális Bridgestone termékeit használja.

A francia márka ezentúl semmilyen új információt nem oszt meg Massával. "Nem szeretnénk, ha titkos adatokat juttatna el az ellenfelünknek" - nyilatkozta Pierre Dupasquier, a cég sportigazgatója a Török Nagydíjon az angol Autosport magazinnak.

"Nem örülünk, hogy így alakult"

A szakember elmondta, Massa továbbra is vezetheti az autót a futamokon és a hivatalos edzéseken kívül is, de a helyzete igen kellemetlen. "Természetesen nem akadályozhatjuk meg, hogy beüljön a Ferrariba, és meg kell bíznunk benne, hiszen a Saubernek szüksége van rá az idei gyakorlásokon. Persze nem örülünk, hogy így alakult".

A 24 éves pilóta Olaszországban az F2005-ös Ferrarival és a Sauber Petronasszal is fog körözni, és annak ellenére, hogy semmit nem mondanak neki a Michelin gumikról, biztosan érezni fogja a különbséget.

A Bridgestone lemaradt a Michelintől

A Bridgestone idén nagyon lemaradt a fejlesztésekben a riválistól, egyetlen élcsapata, a Ferrari egyedül nem tud annyi kört megtenni, hogy utolérjék a Michelint. Még úgy sem, hogy már a szezon elején jelezték, nem tartják be a kilenc másik istálló között létrejött tesztkorlátozást. A világbajnok istálló gyenge eredményeinek a használhatatlan gumi az első számú oka.

Massa az októberi idényzáró Kínai Nagydíj után vált végleg csapatot, bár 2003-ban már dolgozott a Ferrarinak, tesztpilótaként.