Készülőben a Michael Schumacher-Raikkönen csere

2005.08.25. 11:45
A Sport Bild című német sportlap szerint csapatot cserél 2007-ben Michael Schumacher és Kimi Raikkönen. Az újság úgy tudja, a finn pilóta már májusban aláírt egy előszerződést az olaszokkal, míg a világbajnok nem fogja meghosszabbítani 2006 végén lejáró megállapodását.
"A Ferrari megtette az ajánlatát, de még nem írjuk alá" - mondta a Bild című újságnak Willi Weber, Michael Schumacher menedzsere, de arról nem beszélt, miért nem hosszabbítják meg a 2006 végén lejáró szerződést.

Fizetésemelés vagy csapatváltás?

A hét elején felmerült, a hétszeres Forma-1-es világbajnok azért vár ki, mert az istálló legjobb szakembereinek jövője nem biztos a gárdánál, ám a lap állítja, az ügynöke hatmillió dolláros (1,2 milliárd forint) fizetésemelést akar kicsikarni.

A Bild felfedte, Magyarországon, majd Törökországban is tárgyalt egymással Schumacher, Norbert Haug Mercedes-sportigazgató és az F1-et irányító Bernie Ecclestone arról, hogy a német pilóta a McLaren-Mercedeshez igazoljon.

Miután a lap nyilvánosságra hozta, elismerték, hogy találkoztak, de állítják, csak a Forma-1 jövőjéről beszéltek. Sőt, Schumacher kommentálni sem szerette volna a hírt, akkora kacsának tartja.

Raikkönen és Schumacher:<br />overált cserélnek?
Raikkönen és Schumacher:
overált cserélnek? (Forrás: epa)
"Nagyon megbízható forrás"

A Bild után viszont már a jóval szavahihetőbb Sport Bild is foglalkozik a sztorival, amely úgy értesült, a felek a Michael Schumacher-Kimi Raikkönen cserét készítik elő, és utóbbi májusban már előszerződést is kötött az olaszokkal. A sportmagazin egy meg nem nevezett, de "nagyon megbízható" informátorra hivatkozik.

Schumacher és Raikkönen megállapodása lejár 2006 végén, és még egyikük sem jelentette ki, hogy mindenképpen hosszabbítani akarna aktuális csapatánál.

Raikkönent kedvelik a Ferrarinál

A finn klasszis néhány hete úgy nyilatkozott, nem tudja biztosan, hol versenyez 2007-ben. A váltás lehetőségét erősíti, hogy Jean Todt, a Ferrari csapatfőnöke és annak technikai igazgatója, Ross Brawn már többször dicsérték nyilvánosan Raikkönent. Sőt, a francia menedzser azt mondta, egy fiatal tehetséget figyelnek, aki egy angol-német istállónál vezet.

"Semmi okunk sietni a megállapodással" - nyilatkozta Weber, aki Michael és Ralf Schumacher jövedelmeinek húsz-húsz százalékát teszi zsebre. A világbajnoktól, ha csak a Ferraritól kapott fizetését tekintjük, tízmillió (kétmilliárd forint), öccsétől 4,4 millió dollárt (közel egymilliárd forint) kap.

A menedzser is ügyeskedhet

A fiatalabbik fivérnek tavaly sikerült kialkudnia a huszonkétmillió dolláros (4,4 milliárd forint) éves gázsit a Toyotától, amellyel a második legjobban fizetett pilóta lett a Forma-1-ben. Igen dörzsölt üzletembernek tartják, így az sem kizárt, hogy ő találta ki az egész McLaren-sztorit, csakhogy följebb srófolhassa védence fizetését.