Sorozatban ötször nyerne Raikkönen

2005.09.01. 17:50
A hétvégi Olasz Nagydíjjal együtt öt futam van hátra a Forma-1-es világbajnokságból, amelyet Fernando Alonso vezet, 24 pont előnnyel. A második Kimi Raikkönen viszont megpróbálja ledolgozni hátrányát, persze tudja: sikeréhez ötször kellene nyernie.
"Az autónk elég gyors, lehet vele nyerni, és nem adom fel a harcot" - nyilatkozta a hétvégi Forma-1-es Olasz Nagydíj előtt a Reuters hírügynökségnek Kimi Raikkönen.

A finn pilóta az utóbbi két futamot megnyerte, a szezonban már öt győzelemnél jár, ám így is 24 ponttal van lemaradva a vb-t vezető, hat versenyen győztes Fernando Alonsótól.

Nem könnyű, de nem is lehetetlen


Kimi Raikkönen

Csapatával, a McLaren-Mercedesszel minden nagydíjon a legjobbnak kell lenniük, ám lehet, hogy még az sem lesz elég. Monzában viszont abszolút favoritok, a múlt heti teszteken a leggyorsabbak voltak.

"A pilóta- és a konstruktőr-vb is nyitott még, és senki sem tudhatja, mi történik az utolsó futamig. Persze öt versenyt kell nyernem, hogy valóban reménykedhessek, és ez nem könnyű" - bizakodott Raikkönen.

"A Renault-nak hibáznia kellene"

A McLaren igazgatója, Martin Withmarsh is esélyesnek tartja még az istállót, hiszen az csak kilenc ponttal van legnagyobb riválisa mögött, ám nem tagadja "a Renault-nak hibáznia kellene". A szakember "izgalmas hetekre" számít az utolsó, október közepi idényzáróig, és nem tagadja: mind az öt versenyt meg kell nyernie Raikkönennek, ha világbajnok akar lenni.

Fernando Alonsónak a szezon első fele sikerült jobban, és előnye akkora, hogy nyugodtan várhatja a folytatást. Még azt is elismerte a héten, hogy Olaszországban valószínűleg nem ő lesz az első.

Alonso: gyengébb futam is belefér

"A McLaren nagyon gyorsnak tűnik, nem hiszem, hogy győzhetünk ezen a hétvégén. De ha a dobogó összejön, már elég, hogy megtartsam az előnyöm a bajnokság végéig. Belefér még egy-két gyengébb eredmény is" - mondta Alonso, szintén a Reutersnek.

Egy évvel ezelőtt a Ferrari és Michael Schumacher világbajnokként érkeztek Monzába, ezúttal viszont csak harmadikok a két bajnokságban.

Schumacher bizakodik, Todt kevésbé

"Bárhol is állunk a mezőnyben, ez a hazai versenyünk. Pontot szerezhetünk, sőt akár dobogóra is állhatunk" - reménykedett a hétszeres világbajnok. Csapatfőnöke, Jean Todt csak annyit mondott: "Nem mi vagyunk az esélyesek".