Ecclestone: Raikkönen megy Schumacher helyére

2005.09.05. 11:18
Bernie Ecclestone F1-főnök úgy tudja, a következő szezon végén visszavonul Michael Schumacher. Az üzletember abban is biztos, hogy Kimi Raikkönen veszi át a hétszeres világbajnok helyét a Ferrarinál, azt pedig szeretné, hogy Valentino Rossi legyen a finn csapattársa.
"Schumacher szerintem 2006 végén visszavonul" - nyilatkozta a Gazzetta dello Sport című milanói lapnak Bernie Ecclestone az Olasz GP-hétvégén.

Fogadna is rá

#alt#
Ecclestone a családjával nézte a monzai futamot fotó: epa
A hétszeres világbajnok menedzsere, Willi Weber a múlt héten ismerte el, hogy védence nem biztos a jövőjében, és csak a következő szezon közben dönti el, folytatja-e a versenyzést. A múlt hónap végén a német sajtóban felmerült, Schumacher a McLaren-Mercedeshez tart, ám ezt Weber és Ecclestone is cáfolta.

"A Ferrarinál fejezi be, de fogadni mernék rá, hogy Kimi Raikkönen veszi át a helyét 2007-ben" - jósolta az F1 egyik legnagyobb hatalmú irányítója.

Rossit szívesen látná

A finn mclarenest korábban hírbe hozták a Ferrarival, mivel annak főnökei többször is dicsérték. Raikkönen cáfolta, hogy átigazolna, ám szerződése 2006 végén lejár, és a menedzsere, Steve Robertson elárulta: nem tudja, melyik istállónál lesznek a következő szezon végétől.

A Ferrarival Raikkönenen kívül a hatszoros világbajnok motorversenyzőt, Valentino Rossit is összehozták, az olasz média biztos benne, 2007-ben sportágat vált a világklasszis. Pontosan ezt akarja Ecclestone: "Azt szeretném, ha Valentino Rossi lenne Raikkönen csapattársa, de róla nincsenek információim".

Jövőre tesztelni fog a motoros bajnok

Monzában Luca Di Montezemolo, a Ferrari elnöke tisztázta Rossi helyzetét: "Jövőre hathetente, esetleg havonta egyszer tesztelni fogja az autónkat, aztán az eredmények függvényében meglátjuk, mihez kezdünk".

A 26 éves motoros tavaly egyszer, idén kétszer gyakorolt F1-es Ferrarival, és legjobb ideje már csak három másodperccel maradt el Michael Schumacher fioranói körrekordjától. Rossi szerződése a Yamahánál szintén lejár 2006 végén, így a váltás létre jöhet, ha a felek elégedettek egymással.