Rosberg válthatja Heidfeldet a Brazil Nagydíjon

2005.09.12. 16:58
Kerékpáros balesetet szenvedett a hétvégén a sérüléséből lábadozó Nick Heidfeld. A Williams-BMW pilótája már a legutóbbi két futamot is kihagyta egy autós ütközése miatt, a motorossal történt karamboljában pedig eltört a lapockája, így Brazíliában is hiányozni fog. Elképzelhető, hogy a korábbi F1-es világbajnok Keke Rosberg fia, Nico ugrik be helyette.
Kihagyja az olasz és a belga futam után a brazilt is a Williams-BMW pilótája, Nick Heidfeld. A német versenyző augusztus végén, a monzai teszten szenvedett balesetet és kisebb agyrázkódást, ami miatt két nagydíjon nem vehetett részt.

A hétvégén svájci otthonában tréningezett, amikor biciklijével egy motornak ütközött.

Lapockatörése miatt nem vezethet

"Egy kereszteződésnél figyelmetlen voltam, és karamboloztam a motorossal - írta az adrivo.com-nak saját rovatában Heidfeld. - Először nem tűnt súlyosnak az eset, de a kórházban megállapították, hogy a lapockámban törés keletkezett".

A 28 éves pilóta dühös hibája miatt, illetve azért, mert továbbra sem vezethet: "Eltört a bal gyűrűsujjam, vannak zúzódásaim és sebeim, de ez nem lenne gond, a törés miatt nem ülhetek autóba".

Gyanús a sok sérülés

A Forma-1-es boxutcában már a Belga GP előtt is azt pletykálták, Heidfeldnek nem a fejsérülése miatt kellett kihagynia a futamot, újabb betegsége miatt pedig egyre gyanúsabb a helyzete.

A múlt héten menedzsere bejelentette, 2007-től védence a BMW-hez igazol, amely idén a Williamsnek szállított motort. A sorozatos sikertelenségek miatt viszont a szezon felére teljesen elmérgesedett a viszony a motorgyártó és az angol team vezetői között, és Sir Frank Williams gárdája jövőre már Cosworth-erőforrásokat használ.

Heidfeld utódját kereshetik

A következő szezonra a Williamsnek előszerződtetési joga van Heidfeldre, ám ez csütörtökön lejár, és egyelőre nem állapodtak meg a felek. Szakértők szerint Heidfeld azért hagyta ki már a spái futamot is, hogy az istálló megtalálhassa az utódját, és így előbb elengedhesse, 2006-ra a BMW-hez.

A Williamsnek jövőre egy biztos pilótája van, Mark Webber, az, hogy ki lesz a csapattársa, csak később derül ki. A BAR-Hondánál lévő Jenson Buttonnal érvényes szerződésük van, de ő nem akarja a csapatváltást, azért lobbizik, hogy maradhasson a japánoknál.

Ecclestone Nico Rosberg mellett

A Williams technikai igazgatója, Sam Michael cáfolta a feltételezést, mely szerint Webber új társa után kutatnának, ám Bernie Ecclestone F1-főnök elárulta: azt szeretné, ha Nico Rosberget is kipróbálnák Heidfeld kocsijában.

"Megmondtam Frank Williamsnek, hogy Nico Rosberget kéne bevetnie" - nyilatkozta Ecclestone a hétvégén. A 74 éves milliárdos támogatná, ha az 1982-es F1-világbajnok, Keke Rosberg fia hosszabb távon is lehetőséget kapna. "A pilótát, aki nem akar vezetni, el kell felejteni" - célzott Buttonra.

Pizzonia hosszú távon nem megoldás

A Williams-tesztelő Antonio Pizzonia ugrott be Monzában és Spában Heidfeld helyére, de mivel sokadszorra sem győzött meg senkit, valószínű, hogy Interlagosban más ülhet a kék-fehér autóba.

Nico Rosberg tavaly decemberben már gyakorolt a Williams-BMW-vel, de bedobása ellen szól, hogy a GP2-es kategóriát csak négy ponttal vezeti, és ha indul az F1-ben, a másik sorozatban nem vehet részt. Valószínűleg persze a Forma-1-es lehetőség vonzóbb, mint a betétsorozat bajnoki címe.