'Alonso még elcsúszhat a fürdőkádban'

2005.09.13. 18:42
Ron Dennis McLaren-csapatfőnök szerint még megnyerheti a világbajnokságot finn pilótája, Kimi Raikkönen. A versenyzőnek ugyan 25 pont a hátránya a vezető Fernando Alonso mögött, ám Dennis szerint küzdeni fog, és még a sors is közbeszólhat.
Mindössze hat pontra van szüksége az utolsó három futamból Fernando Alonsónak, hogy megnyerje az idei Forma-1-es vb-t. A Renault-pilóta 25 egységgel vezeti az összetettet, és ha a következő, brazil futamon legalább harmadik lesz, megnyeri.

Három 7. hely is elég


Ron Dennis

Rajta kívül már csak Kimi Raikkönennek van matematikai esélye a végső győzelemre, ám sikeréhez Alonso bukására lenne szükség: harminc pontot lehet még gyűjteni idén, de a spanyol akkor is élen végez, ha a maradék három nagydíjon rendre hetedikként ér célba.

"Nincs még vége, csak nehezebb - értékelte Raikkönen esélyeit a Reuters hírügynökségnek Ron Dennis, a McLaren-pilóta csapatfőnöke. - Célunk, hogy megnyerjük a további versenyeket. Sosem lehet tudni, mi történik, és az biztos, hogy a végsőkig küzdeni fogunk".

A gyártók között könnyebben nyerhetnek

Reális esélye a McLaren-Mercedesnek a konstruktőr-vb megszerzésére van, abban a Renault csak hat ponttal vezet, ráadásul még 54-et lehet megkaparintani.

Dennis ennek ellenére bízik a sorsban: "Semmi rosszat nem kívánok Alonsónak, de még elcsúszhat a fürdőkádban".

Humora furcsának tűnik, ám idén már két pilótával is előfordult, hogy a pályán kívül szerzett sérülései miatt hagyjon ki futamot.

Teniszezni, biciklizni veszélyes

Dennis egyik pilótája, Juan Pablo Montoya két GP-t is mulasztott, amikor tavasszal teniszezés - a pletykák szerint motorozás - közben meghúzta a vállát, míg a williamses Nick Heidfeld a hétvégén sérült meg biciklizés közben, és nem lehet ott Brazíliában.