Négymilliárdért sem eladó Jenson Button

2005.09.15. 10:11
Rekordösszeget, 17,5 millió eurót, azaz 4,3 milliárd forintot kínált Jenson Buttonért a Sir Frank Williamsnek a Honda. Az angol pilótát érvényes szerződés köti 2006-tól az angol csapathoz, ám ő inkább a japánokkal szeretne maradni. Sir Williams visszautasította az ajánlatot.
"Tárgyalunk a Williamsszel, a dolgok a helyes irányba haladnak, de többet nem mondhatok" - nyilatkozta a múlt hétvégi Belga Nagydíjon Jenson Button arra utalva, jövőre minden bizonnyal jelenlegi csapatánál, a BAR-Hondánál folytatja karrierjét.

Tavaly fodítva harcoltak

A 25 éves pilótát érvényes szerződés köti a Williamshez 2006-tól kezdve, ám ő inkább a BAR-nál szeretne maradni.

Egy évvel ezelőtt annak ellenére egyezett meg Sir Frank Williams csapatával, hogy megállapodása még a BAR-hoz kötötte. Akkor azért küzdött, hogy istállót válthasson, ám az FIA kötelezte, hogy 2005-ben még jelenlegi gárdájánál szerepeljen, de lehetővé tette a 2006-os cserét.

A Honda-motor vonzóbb

Egy év alatt viszont változott a helyzet, a Williams elvesztette a BMW gyári támogatását, és jövőre kevésbé erősnek tűnő Cosworth-motorokkal indul. Ez nem tetszik Buttonnak, és inkább maradni akar a félig a Honda tulajdonában lévő BAR-nál.

A Honda már jelezte, mindenképp magánál akarja tartani a tehetséges pilótát, ám Sir Williamsnek is szüksége lenne rá.

Senkiért nem fizettek még ennyit

A japánok megpróbálják kivásárolni Buttont a Williams-szerződésből, és a brit Mirror című lap úgy értesült, 17,5 millió eurót (4,3 milliárd forintot) fizetnének a versenyzőért. A lap viszont állítja, a tolószékhez kötött csapatvezető visszautasította az ajánlatot.

Annak ellenére tette ezt, hogy az összeg minden idők legmagasabb kivásárlási díja lenne a Forma-1-ben.

Williamsnek szüksége lenne a pénzre

A teamtől senki nem nyilatkozott, ám egyáltalán nem biztos, hogy lezárult az ügy. Épp a hét elején derült ugyanis ki, hogy jövőre elveszítik egyik főszponzorukat, a HP-t, és az is biztosra vehető, a német Allianz követni fogja a BMW-t, amely 2006-ban saját gárdával indul. Williamsnek pénzre van szüksége, és a 17,5 millió euró sok gondját megoldaná.