Irén, Írisz
-2 °C
8 °C

Árulástól fél a McLaren-főnök

2005.10.03. 09:30
Félti csapata, a McLaren-Mercedes szakmai titkait Ron Dennis. Az istálló tesztpilótái után a BMW-től érdeklődnek, és az angol menedzser attól tart, ha eligazolnak, értékes információkat adhatnak át.
Félti istállója titkait a rivális csapatoktól Ron Dennis. A McLaren-Mercedes két tesztpilótája, Alex Wurz és Pedro de la Rosa az F1-es átigazolási piac vonzó 'terméke' lehet, hiszen mindenkinél többet tudnak a mezőny legjobb autójáról, az MP4/20-as gépről.

A BMW figyeli őket

Az angol és a német sajtó szerint a két tapasztalt sofőrt épp a nagy német ellenfél, a BMW környékezte meg, amely versenyzési lehetőséget biztosítana egyiküknek. Az angol menedzser viszont attól tart, "csak kiszedik belőlük az információkat, majd dobják őket".

Dennis az Autosport magazinnak nem erősítette meg, hogy konkrét ajánlatot kapott két alkalmazottja, de elmondta, ha valaki érdeklődne utánuk, elővigyázatosak lesznek.

Ők vezették legtöbbet az MP4/20-ast

"A pilótákkal együtt tudjuk, mi a helyzet. Ha felmerülnek lehetőségek, odafigyelünk, hogy ne használják ki őket" - nyilatkozta az 58 éves csapatfőnök.

Alex Wurz 2000 októbere, de la Rosa 2003 eleje óta van a McLarennél. Eddig ugyan csak egy-egy nagydíjon indultak a gárda színeiben, de minden évben ők vezetik legtöbbet az autókat. Technikai módosítások, új alkatrészek kipróbálása, gumitesztelés és fejlesztés a feladatuk.

Heidfeld mellé keresnek valakit

Idén Juan Pablo Montoya teniszsérülése miatt Pedro de la Rosa Bahreinben, Wurz Imolában állhatott rajthoz, mindkettő remekül szerepelt: előbbi ötödik, utóbbi - a BAR-Honda kizárása után - harmadik lett.

Jövőre a Forma-1-ben először saját csapattal induló BMW-nek eddig egy pilótája van, az idén williamses Nick Heidfeld. Jacques Villeneuve-nek a BMW elődjével, a Sauberrel ugyan érvényes megállapodása van 2006-ra is, de nem biztos, hogy megtartják őt. A legvalószínűbb, hogy decemberben teszteléssel döntik el, ki lehet Heidfeld társa: aki a leggyorsabb lesz, azt igazolják le.

Button és Heidfeld nyert párbajt

A Forma-1-ben korábban a Williamsnél alkalmazták a 'szétlövéses' rendszert: Jenson Button 1999-ben Bruno Junquierát, Nick Heidfeld ezév elején Antonio Pizzoniát előzte meg, és kapott szerződést.