Mansell a leggyorsabb legenda

2005.11.12. 15:00
Az 1992-es Forma-1-es világbajnok, Nigel Mansell várja első helyről a rajtot a GP Masters nevű autós sorozat koros klasszisai közül. Mögüle Emerson Fittipaldi és Riccardo Patrese indul a 45 évnél idősebb volt F1-es pilóták nagydíján.
Az 1992-es Forma-1-es világbajnok Nigel Mansell volt a leggyorsabb az F-1-ből kiöregedett pilóták bajnokságán, a GP Masters nevű versenyen.

Fittipaldi a hatvanat veri

A dél-afrikai Kyalamiban megrendezett nagydíjon csak 45 évesnél idősebb sofőrök vezethetnek, akik mindannyian egykor az első számú sorozatban szerepeltek. A 14 fős mezőny szombati időmérőjén az 53 éves Mansell nyert, így a vasárnapi futamon ő indulhat az első rajtkockából.

A nála hat évvel idősebb Emerson Fitiipaldi végzett a második helyen, a harmadik Riccardo Patrese lett.

A legidősebb hatvankettő

A koros klasszisok műszakilag teljesen egyforma, az F1-es gépekhez hasonlító, 600 lőerős kocsikkal rajtolnak. A két világbajnokon, és az olasz menőn kívül a mezőnyben van még az egyaránt többszörös Forma-1-es futamgyőztes René Arnoux és Jacques Laffite is, utóbbi 62 évével a legidősebb résztvevő.

Jonesnak nem bírta a háta

Indul még több ismert név a nyolcvanas évekből, mint például Stefan Johansson vagy Andrea De Cesaris. Az 1980-as világelső Alain Jones a pénteki szabadedzések után hátfájás miatt lemondta a részvételt.

A GP Masters Dél-Afrikai Nagydíja vasárnap 13 órakor kezdődik.