Mansell a győztes GP-legenda

2005.11.13. 14:32
A GP Masters nevű, 45 évesnél idősebb volt F1-es pilótákból álló autóversenyt Nigel Mansell nyerte. Dél-Afrikában tartották az első nagydíjat, amely legalább olyan izgalmas volt, mint a Forma-1.
Az 1992-ben F1-es világbajnok Nigel Mansell nyerte a GP Masters nevű autós sorozat első versenyét, amelyen csak 45 évesnél idősebb, volt Forma-1-es pilóták indulhatnak.

Végig vezetett, de Fittipaldi hajtotta


Patrese, Mansell és Fittipaldi

Az 1953 augusztusában született Mansell első helyről rajtolt a dél-afrikai Kyalamiban, azonnal az élre állt, és egészen a célig vezetett. Az 59 éves Emerson Fittipaldi ugyan végig üldözte, de előzni nem tudott, így mindössze négy tizedmásodperccel mögötte ért célba.

A csata az első helyért egészen az utolsó kanyarig nyitott és izgalmas volt, a harmadik Riccardo Petresét viszont húsz másodperccel később intették le. Mögötte nagy volt a tülekedés, Andrea De Cesaris, Derek Warwick, Christian Danner, Hans-Joachim Stuck és Jan Lammers többször is megelőztek egymást.

Egyforma autókkal

Az igen látványos futamon 650 lőerős, teljesen egyforma, együléses gépekkel indultak a volt profik, és jövőre egy hat nagydíjból álló szériában dönthetik majd el, napjainkban ki a legjobb közülük.

Mansell és a kora ellenére igen fiatalos Fittipaldi biztosan a legjobbak között lesznek.