Ralf Schumacher szakított menedzserével

2005.11.15. 23:37
Váratlanul felbontotta megállapodását menedzserével, Willi Weberrel Ralf Schumacher. A felek közös megegyezéssel váltak el, de hogy mi okból, azt csak találgatni lehet.
Willi Weber (balra) és volt pártfogoltja
Willi Weber (balra) és volt pártfogoltja (fotó: epa)
Szakított menedzserével, Willi Weberrel Ralf Schumacher. A pilótaügynök és pártfogoltjának szerződése 2006 végén járt volna le, de közös megegyezéssel felbontották.

De barátok maradnak

"Ralf és én véget vetettünk az együttműködésnek. Szép és sikeres időszakon vagyunk túl, de egyszerűen nem láttuk értelmét a folytatásnak, mert nincs már semmi közös bennünk" - nyilatkozta a Bild Zeitung című lapnak Weber.

Az újság kettejük közötti pénzügyi nézeteltérésekről tudósított korábban, de az üzletember tagadta, hogy bármi ilyesmi felmerült volna: "Továbbra is barátok maradunk, nincs köztünk ellenségeskedés".

3,4 millió eurót spórol Ralf Schumacher

Weber karrierje kezdete óta egyengette a fiatalabbik Schumacher útját az autósportban, a pilóta bevételeinek húsz százalékáért cserébe. A szétválás mindenképp meglepő, hiszen Weber tavaly hónapokon át alkudozott a Toyotával, hogy a lehető legjobb feltételeket csikarja ki védencének. Sikerült is, Ralf Schumacher az F1-es mezőny harmadik legjobban kereső tagja lett, a japánoktól évi 17 millió eurót kap, amiből 3,4-et Weber tett zsebre idén.

Csak a pénz lehet az ok

A versenyző nem nyilatkozott az ügyről, és mivel elfogadható indokot a menedzser sem adott, csak arra lehet gondolni, hogy mégis anyagi okok állnak a háttérben.

Mister 20 százalék, ahogy Webert nevezik, az idősebbik fivérrel, Michael Schumacherrel továbbra is folytatja az együttműködését, a hétszeres világbajnok Ferraritól kapott pénzéből hétmillió eurót kasszíroz évente.