A Ferrari 75 millió eurót veszíthet

2005.12.07. 12:42
Jelentős szponzori pénztől eshet el a Ferrari, angol sajtóértesülések szerint ugyanis a Vodafone 2007-től a Hondát támogatja az olasz istálló helyett.
Elveszítheti egyik főszponzorát, és annak közel évi 75 millió eurós (19 milliárd forint) támogatását a Ferrari - állítja a brandrepublic.com marketing- és reklámügyekkel foglalkozó website.

Az oldal úgy értesült, a Vodafone 2006 végén elhagyja az olasz istállót, és egy másikhoz, valószínűleg a Hondához pártol. Az ok az istálló idei gyenge szereplése lehet, bár a távozást konkrétan nem erősítették meg a mobilkommunikációs világcég képviselői.

Megvizsgálják a lehetőségeiket

Eltűnhetnek a jellegzetes feliratok (fotó: epa)
Eltűnhetnek a jellegzetes feliratok
(fotó: epa)
A Vodafone nemzetközi ügyekkel foglalkozó PR-főnökétől megtudtuk, egyelőre nem foglalkoznak a Ferrari-üzlettel. "A jelenlegi megállapodásunk a Ferrarival 2006 végén kifut, meglátjuk, milyen lehetőségeink lesznek akkor" - nyilatkozta az Indexnek Maria Bellanca.

A Vodafone néhány hete jelentette be, hogy májusban véget ér a Manchester Uniteddel kötött mezszponzori szerződése, amely a brandrepublic.com szerint évente 13,5 millió euró (3,4 milliárd forint) bevételt jelentett a futballklubnak.

A színek stimmelnek

A Ferrari Michael Schumacherrel a volánnál 2000 és 2004 között megszakítás nélkül megnyerte a pilóták és a konstruktőrök világbajnokságát a Forma-1-ben, de a gyártók között már 1999-ben is az élen végzett. Idén viszont mind a német pilóta, mind a csapat csak harmadik lett a pontversenyben.

A Honda és a Vodafone együttműködésének esélyét erősíti, hogy a két márka színei megegyeznek. A Hondán idén fehér alapon piros és fekete díszítések voltak, míg a Ferrari és a Manchester United piros színe is kapcsolódott a márkához.

Jövőre kiszállhat Schumacher

A váltás oka lehet továbbá, hogy 2006 végén szinte az egész Ferrari-vezetőség, többek között a csapatfőnök Jean Todt és Michael Schumacher szerződése is lejár a teamnél.