Fernando Alonso a McLaren Mercedeshez szerződött

2005.12.19. 12:37
A McLaren-Mercedes hétfő reggel bejelentette, 2007-től érvényes szerződést kötött Fernando Alonsóval, a Forma-1 jelenlegi világbajnokával. A spanyol pilóta 2007-ben vált csapatot, társa Raikkönen vagy Montoya lesz.
Leigazolta a Mclaren-Mercedes az idei Forma-1-es világbajnokot, Fernando Alonsót. A 2007-től érvényes szerződés létrejöttét hétfő délelőtt saját honlapján kiadott közleményben hozta nyilvánosságra a McLaren.

Még egy év Renault

"Nagyszerű, hogy a Vodafone McLaren Mercedes kombináció egy világbajnokkal még tovább erősödött. Mindig is hangsúlyoztuk, hogy a legjobbak akarunk lenni, és ehhez a legjobb szakembereket, a legjobb pilótákat és szponzorokat akarjuk megszerezni. Fantasztikus, hogy néhány napon belül bejelenthettük a Vodafone és Fernando Alonso érkezését" - idézte Ron Dennis McLaren-főnököt a kommüniké.

"Kihagyhatatlan lehetőség"

A 24 éves spanyol pilóta idén Renault-val lett vb-győztes, jövőre marad a francia gárdánál, majd 2006 végén csatlakozik az angol teamhez. "Minden Forma-1-es pilóta álma, hogy olyan ambíciózus és mindig nyerni akaró csapat tagja legyen, mint a McLaren. Izgalmasnak ígérkezik a 2007-es szezon, és örömmel csatlakozom a Vodafone McLaren Mercedeshez. Természetesen szomorú vagyok, hogy elhagyom a Renault-t, de vannak lehetőségek, amiket nem lehet kihasználatlanul hagyni" - kommentálta a megegyezést Alonso.

Csak egy marad a jelenlegiek közül

A megállapodás alig egy héttel azt követően jött létre, hogy a McLaren hosszú távú megállapodást kötött új főszponzorával, a Vodafone-nal.

A következő idényben még Kimi Raikkönen és Juan Pablo Montoya vezetik az ezüst autókat, utána viszont csak egyikük marad a csapatnál. Dennis elmondta, csak később derül ki, melyikük lesz Alonso társa: "Tárgyalunk mindkét jelenlegi pilótánkkal a 2007-es folytatásról".

A csapatfőnök és legújabb versenyzője is úgy gondolja, szerencsés, hogy ilyen korán bejelentették a közös folytatást, mert így mindannyian nyugodtan koncentrálhatnak a 2006-os szezonra.

Raikkönen közelebb került a Ferrarihoz

Montoya és Raikkönen - szerződésük lejár a jövő év végén - egyelőre nem kommentálták Alonso érkezését. Előbbinek idén nem voltak ajánlatai, a finnt viszont az olasz sajtó többször is a Ferrarival hozta össze. A pilóta mindig tagadta, hogy az olaszokhoz tartana, de a McLarennel annak ellenére sem hosszabbított, hogy Dennis kijelentette, egész karrierjére a csapatához kötné.

Kimi Raikkönen az idei világbajnokságot másodikként fejezte be, annyi futamot - hetet - nyert, mint Alonso, de autójának sorozatos technikai gondjai miatt az összetett első helyére nem volt esélye.