Gábor, Karina, Ders
-3 °C
6 °C

Pályán az új F1-es Renault

2006.01.10. 16:44
Kedden a spanyolországi Jerezben kipróbálta a Renault új Forma-1-es kocsiját Giancarlo Fisichella. A 2006-os gép oldaldobozait, orrát és kiegészítő légterelőit módosították leginkább, hátulja teljesen megújult.
Kipróbálta 2006-os Forma-1-es autóját kedd délelőtt Spanyolországban a Renault. A jerezi tesztelésen Giancarlo Fisichella tette meg az első köröket az R26-os géppel, amelyet a cég nyolchengeres motorjával szereltek.

Drasztikus módosítások nélkül

A tavalyi kasztnit több helyen is áttervezték, megváltozott, igen egyedi lett az oldalsó levegőbeömlők formája, hosszabb, laposabb, hegyesebb a kocsi orra, és jelentősen módosították a kiegészítő légterelőket, illetve a hátsó szárnyat. A gép hátulját tervezték át leginkább, de egyértelműen látható, hogy a 26-os az előző évi R25-ös fejlesztett modellje.

A megszokott színekkel

A teszt-McLarennel ellentétben a Renault színei nem változtak, maradt a kék-sárga összeállítás a főszponzor Mild Sevennel együtt.

A konstruktőr-vb-győztes francia team a hét végéig gyakorol Andalúziában, hamarosan a világbajnok Fernando Alonso is csatlakozik a csapathoz. Az idei F1-es sorozat március 12-én rajtol Bahreiben.