Schumacher: Tavaly én is követtem el hibákat

2006.01.13. 14:27
A hétszeres világbajnok Michael Schumacher már a nyáron eldönti, folytatja-e pályafutását. Ha a Ferrari nem lesz versenyben a világbajnoki címért, akkor abbahagyja. Megjegyezte viszont, bízik csapatában, sokkal inkább, mint a német labdarúgó-válogatott nyári aranyérmében.
Michael Schumacher a tavalyi szezonban mindössze néhány futamon volt versenyben az első helyért, és csak a csonka indianapolisi futamot tudta megnyerni. Az összesítésben harmadik helyen végzett a harminchét éves pilóta, ám a végső győztes Fernando Alonso mögött hetvenegy ponttal maradt el.

Még mindig nagyon motivált

Schumachernek az idény végéig van érvényes szerződése a Ferrarihoz, ezt még biztosan kitölti, de azt sem tartja kizártnak, hogy 2007-ben is az istálló tagja lesz. "A szezon közepén fogom eldönteni, folytatom-e a versenyzést. Kilencvenkilenc százalék, hogy a Ferrari alkalmazottja leszek" - mondta a Bildnek adott interjújában, és csak merő spekulációnak minősítette, hogy a fennmaradó egy százalék a Toyotát jelentené.

Kifejtette, azért szeretné már a nyáron eldönteni, hogy folytatja-e, mert akkorra kiderülhet, hogy a Ferrari harcolhat-e a világbajnoki címért. "Nagy bennem a motiváció, legalább akkora, mint amikor az első vb-címért hajtottam. Ha viszont nem leszünk jók, nem biztos, hogy tovább vezetek" - magyarázta.

A légkör rá is hatással is volt

Elismerte, frusztráló, nyomasztó évet hagyott maga mögött, mert hiába tesztelt több mint kilencvenezer kilométert, aminél többet nem is lehetett, a várt eredmények elmaradtak. Hozzátette, a legfőbb problémát már felfedezték és megoldották, ami bizakodással tölti el.

"Vagyok már annyira tudatos versenyző, hogy pontosan tudjam: tavaly én is hibáztam. A légkör rám is hatással volt" - vallotta be.

Klinsmannban nem bízik annyira, mint a Ferrariban

Elárulta, hogy minden búcsú fájdalmasan érinti, ha el kell hagynia a családját, gyerekeit, de a Ferrari általában lehetővé teszi neki, hogy minél több időt töltsön a családjával. Úgy nyilatkozott, hogy a felesége, Corinna véleménye különösen fontos számára - "senki más nem ismer úgy, mint ő" -, és valamennyi döntést együtt hoznak meg, így visszavonulásáról is együtt határoznak.

A német lap azt is megkérdezte tőle, melyik világbajnoki címben, a Ferrariéban vagy a német válogatottéban bízik-e jobban, és erre úgy felelt: önmaguk sikerében jobban hisz.