Briatore: McLarennel bukhat Alonso

2006.01.19. 13:14
Tiszteletlennek tartja a rivális McLarent Flavio Briatore Renault-főnök, és az angol teamhez tartó pilótáját, Fernando Alonsót figyelmeztette: nem biztos, hogy 2007-ben vb-esélyes lesz.
Kritizálja a McLaren-Mercedest és saját pilótáját, Fernando Alonsót Flavio Briatore. A Renault csapatfőnöke rosszul viseli, hogy a rivális angol istálló titokban megegyezett a világbajnokával: tiszteletlenség volt szerinte egy évvel korábban bejelenteni, hogy Alonso 2007-től náluk versenyez, ráadásul a pilóta kockáztat az átigazolással.

"Több tiszteletet várnék"

#alt#
Alonso most még a Renault-szurkolóknak oszt autogramot (fotó: epa)
"Rizikós ennyivel előbb másik csapatot választani" - mondta Briatore a német Auto Motor und Sport magazinnak. A McLaren-Mercedes december közepén hozta nyilvánosságra, hogy a következő szezontól kezdve Alonso velük indul.

Az 55 éves istállóvezető, aki Alonso menedzsere is - bár nem kizárt, hogy együttműködésük már véget ért -, korábban azt nyilatkozta, nem tudott védence váltásáról, ráadásul arra gyanakszik, a McLaren-vezér Ron Dennis vele akart kiszúrni. "Nem voltam lenyűgözve attól, ahogy a McLaren kezelte a helyzetet. Több tisztelet várnék el tőlük. Ron Dennis hét éve nem nyerte meg a bajnokságot, szerintem csak örült, hogy végre jó hírt jelenthet be" - ironizált Briatore.

A 'zseni' már távozott

A playboynak tartott olasz szakember Alonsót is figyelmeztette: az utóbbi időben fontos emberek hagyták el a McLarent. "A McLaren sorra veszíti el legjobbjait, kíváncsi leszek, hogyan szerepelnek két év múlva".

Múlt novemberben a technikai igazgató, a zseninek becézett Adrian Newey távozott a Red Bull Racinghez, és állítólag egyik legjobb aerodinamikai szakemberük, Nick Tombazis is máshová tart, igaz, ezt a McLaren vezetése cáfolta.

Tavaly Fernando Alonsóval a pilóták és konstruktőrök között is győzött a Renault a Forma-1-ben, a spanyol versenyző a sorozat történetének legfiatalabb világbajnoka lett.