Gyorsul a 2006-os Ferrari

2006.01.23. 11:14
A 2006-os Ferrari második tesztjén jelentősen javított annak legjobb idején Felipe Massa. Csapattársa, Michael Schumacher egy hete próbálta ki a kocsit, Massa a hétszeres világbajnok csúcsából 1,3 másodpercet faragott le. A gépet kedden mutatják be hivatalosan.
Majdnem másfél másodpercet javított Michael Schumacher 2006-os Ferrarival futott legjobb idején csapattársa, Felipe Massa.

A hétszeres világbajnok a múlt hét elején próbálta ki az istálló új autóját a gyár fioranói pályáján, és a - Gazzetta dello Sport című olasz lap szerint - legjobb ideje 59,569 másodperc volt, míg a 2004-ben felállított körrekordja 55,999.

Bő két másodpercre a pályacsúcstól

A gárda brazil versenyzője a hétvégén ülhetett először a kocsiba, és 58,244-re szorította annak csúcsidejét. Schumacher korábban ötvenegy, Massa nyolcvanhárom kört tett meg. Utóbbit technikai gond nem akadályozta, a korábbi bajnok alatt viszont 45 forduló után, talán üzemanyag- adagolási problémák miatt leállt a Ferrari. (Az is elképzelhető viszont, hogy a csapat tudatosan kísérletezett.)

A Ferrari kedden, Mugellóban mutatja be hivatalosan, már szponzorlogókkal együtt az idei szabályok szerint készült autót, melytől a vb-címek visszahódítását várják.

Jön a McLaren, a Williams és a Honda

A Toyota, a Red Bull Racing és a BMW már szintén kipróbálták új kocsijukat, hétfőn megtette a McLaren-Mercedes, a Williams-Cosworth és a Honda pedig hivatalos bemutatóval együtt érkezik ezen a héten.

A 2006-os Forma-1-es világbajnokság március 12-én, a Bahreini Nagydíjjal indul.