Lázár, Olimpia
-2 °C
3 °C

Schumacher: Raikkönen és Alonso még tanulhatnak tőlem

2006.01.25. 15:58
Bizakodva nyilatkozott 2006-os világbajnoki esélyeiről és a Ferrari új Forma-1-es autójáról Michael Schumacher a 248-as modell bemutatásakor. A már 37 éves klasszis állítja, van még benne annyi, hogy visszavágjon fiatal riválisainak.
Hétfőn mutatta be új Forma-1-es kocsiját a Ferrrari: a 248 F1 nevű modellel kellene visszaszereznie Michael Schumachernek a tavaly elveszített vb-címet Fernando Alonsótól. A mugellói prezentáción felmerült, nem túl öreg-e már ahhoz, hogy tíz-tizenhárom évvel fiatalabb pilótákkal küzdjön, ám a hétszeres világbajnok elutasította a feltételezést.

A kor Schumachernél nem hátrány

#alt#
Kattintson!
"Nem a kor számít, hanem a fizikai és a mentális kondíció. Még sok helyen tudok újat mutatni a fiataloknak - idézte Schumachert az f1racing.net. - Jó ideje együtt versenyzünk már, megismertem őket, de nem érzem úgy, hogy öreg és reménytelenül elveszett ember lennék mellettük".

A Ferrari vezető pilótája január 3-án már 37 éves múlt, míg a legnagyobb riválisok közül Kimi Raikkönen 26, Fernando Alonso meg csak 24 esztendős.

Ígéretes a 248

Mugellóban több mint negyven kört futott Schumacher az új géppel, és első tapasztalatai alapján úgy érzi, a kocsi győzelemre alkalmas lesz: "A reggeli körülmények nem voltak ideálisak Forma-1-es autó tesztelésére, de gond nélkül futottunk 40 kört, jó, versenyképes autót mutathattunk be".

Tavaly az F2005 bemutatóján Ross Brawn technikai igazgató azt mondta, az minden idők legjobb F1-es Ferrarija, a gép mégis csak egy (csonka) futamot nyert, így a csapat és Schumacher is csupán harmadik lett a pontversenyben.

Olaszországban túl hideg van

Ezúttal nem hangzott el a legjobb szó, a hétszeres bajnok inkább csak reménykedik a sikerben. "Hogy mire képes, csak akkor fog kiderülni, ha az ellenfelekkel együtt gyakorolunk és a versenyeken. Az előjelek viszont nagyon biztatóak".

A 248-as próbái a hideg olaszországi tél miatt Mugello helyett csütörtöktől Barcelonában folytatódnak, természetesen Schumacherrel a volánnál. A vb-sorozat március 12-én, Bahreinben indul.

#alt#
Schumacher szerint az előjelek bíztatóak (fotó: epa)