Már a Renault-t szorongatja a Williams-Cosworth

2006.02.15. 10:51
A második legjobb 2006-os időt futotta Valenciában kedden Mark Webber a Williams-Cosworth FW28-as géppel. A nem gyári támogatású istálló egyre erősebbnek látszik, míg a McLaren-Mercedes még mindig csak a fényezésével tűnik ki a mezőnyből.
Tovább javult a teszteken az új Williams-Cosworth: a riválisok közül már csak a világbajnok Renault-nak van jobb ideje Valenciában.

Öt századmásodpercnél is kisebb különbség

#alt#
Úgy tűnik, jól összerakták a Williams-t (fotó: epa)
A keddi gyakorláson Mark Webber 94 kört tett meg az FW28-as kocsival, és mindössze 49 ezredmásodperccel maradt el Fernando Alonso február elején futott 2006-os legjobbjától. Az 1:10.601 a második leggyorsabb kör idén Valenciában.

Két hete az újonc Nico Rosberg remekül futott az autóval, melynek egyik erőssége a V8-as Cosworth-motor. Az erőmű ráadásul nem valamelyik nagy gyár milliárdjaiból készült, a Williamsnek fizetnie kell, hogy megkapja őket a riválisokéhoz képest kicsi anglia műhelytől.

A képeken szebb, és nem is gyors

Kedden Webber volt a leggyorsabb, mégis a McLaren-Mercedest figyelték a legtöbben: először körözött az új króm színben a team. A fényezéssel sikert arattak, annak ellenére, hogy természetes napfényben egyáltalán nem olyan szép világos, mint a csapat honlapján közölt fotókon, sima ezüstnek tűnik.

Időeredményeikkel viszont egyáltalán nem villoghattak, Webbertől bő egy másodperccel maradt el Pedro de la Rosa és Juan Pablo Montoya, még a Red Bull-os Christian Klien is könnyedén lehagyta őket.

A Ferrari a nyitófutam helyszínén készül

A már jelenlévőkhöz a napokban kapcsolódik a Renault, míg a Ferrari és a Honda Bahreinben, a BMW pedig - egyedül - Barcelonában fut a héten. Az első futamot március 12-én, Bahreinben rendezik.