Géza
-12 °C
-4 °C

Raikkönen csúcsot javított az utolsó tesztnapon

2006.03.02. 11:17
A tesztek legjobb idejével fejezte be a McLaren-Mercedes felkészülését a 2006-os szezonra Kimi Raikkönen. A finn pilóta Valenciában egy másodperccel jobb kört futott, mint Fernando Alonso, és az eddig akadozó Mercedes-motorral sem volt gond.
Problémák nélkül és nagyon gyorsan körözött a McLaren-Mercedes versenyszezon előtti utolsó tesztnapján Kimi Raikkönen. A finn pilóta Valenciában a téli gyakorlások legjobb idejét futotta az MP4/21-el, ráadásul 121 kört tett meg.

Egy másodperccel Alonso előtt

#alt#
Jól megy mostanában Räikkönen a McLarennel (fotó: epa)
Az 1:09,423 perces idő fél másodperccel volt jobb néhány hete elért saját rekordjánál, míg Fernando Alonso V8-as Renault-val február elején jegyzett idejénél egy másodperccel. Az eddig akadozó Mercedes-motorral sem volt gond, úgy tűnik, a változtatások eredményesnek bizonyultak.

"Hasznos napokon vagyunk túl, de a tesztelés más, mint a verseny. Várom már a jövő hetet, a bahreini első futamon derül ki, hol tartunk valójában" - idézte Raikkönent a McLaren sajtóközleménye.

Irány Bahrein

Az istálló szerdán befejezte a felkészülését a 2006-os szezonra, az autókat hamarosan a Közel-Keletre repítik, ahol március 10-én kezdődik a nagydíj az első szabadedzésekkel. A futam két nappal később, 12-én rajtol.