Vince, Artúr
-7 °C
1 °C

A Honda F-1-es pályarekordot döntött Valenciában

2006.03.03. 10:07
Fél másodperccel a valenciai pálya nem hivatalos csúcsát, közel eggyel Kimi Raikkönen szerdán futott tesztszezon-rekordját döntötte meg csütörtökön a Honda harmadik pilótája, Anthony Davidson. A japán istálló autója idén az egyik leggyorsabb lehet az F-1-es mezőnyben.

Közel egy másodperccel javította meg a hondás Anthony Davidson Kimi Raikkönen szerdán futott valenciai, V8-as motorral elért rekordját. A tesztpilóta fél másodperccel a pálya nem hivatalos - nagydíjhétvégén kívül elért - csúcsát is megdöntötte.

Másodpercekkel a sztárok előtt

Két napja a mclarenes 1:09,423-at teljesített, angol kollégája viszont csütörtökön 1:08,540-et. Ez majdnem két teljes másodperccel jobb a Valenciában harmadik leggyorsabb, Renault-tesztelő Heikki Kovalainen (1:10,443), illetve bő kettővel a világbajnok Fernando Alonso eredményénél (1:10,552).

A téli tesztszezon utolsó napján Davidsonnal csak David Coulthard Red Bull-Ferrarija és a két Toyota körözött, a skót két, a japán autók három és fél másodperccel maradtak le tőle.

A Honda a favoritok egyike

Nem tudni, a Honda futam vagy időmérő-beállításokkal körözött-e, vagyis, hogy mennyi benzin volt a gépben, de a gárda bizonyította, kocsijai a leggyorsabbak között vannak. Korábban két versenypilótájuk, Jenson Button és Rubens Barrichello is remek eredményeket ért el.

Pénteken már csak a Ferrari fog teszteléssel próbálkozni - a héten eddig a felhőszakadások miatt alig tudott futni -, a többi istálló befejezte a felkészülést a 2006-os szezonra. A kocsikat hamarosan repülőre rakják, és Bahreinbe, a jövő hétvégi első nagydíj színhelyére szállítják.