Rossi párbajra hívta Alonsót

2006.03.16. 10:29
Motorsportpárbajban akarja eldönteni Valentino Rossi, hogy ő, vagy a Forma-1-es világbajnok Fernando Alonso a gyorsabb pilóta. Miután az autós leszólta őt, azt találta ki, hogy F-1-es kocsival, raligéppel és motorral is mérkőzzenek meg.

"Ha egy kicsit gyakorolnék motorral, én is felállhatnék Valentino Rossi mellé a dobogóra" - nyilatkozta a világbajnok Fernando Alonso, amikor a hétszeres motoros bajnok a Forma-1-es sztárokkal tesztelt februárban.

Motorsport háromtusa

#alt#
Valentino Rossi (fotó: epa)
A spanyol pilóta leszólta Rossit, azt mondta, autóval sosem lesz sikeres, és a Ferrari csak az idejét vesztegeti vele.

A 27 éves olasz akkor nem válaszolt a provokációra, de szerdán az olasz RAI televíziónak elárulta, mit talált ki. "Kihívom Alonsót egy párbajra, amin megyünk F-1-es autóval, rali kocsival, valamint motorral. A végén összeadjuk az időket, és kiderül, ki a gyorsabb kettőnk közül."

Rossi simán nyerne

Rossi az F-1-gyakorláson két-három másodperccel volt lassabb a legjobbaknál, amikor először a volán mögé ült, nagyjából öttel. Michael Schumacher viszont, amikor kipróbált egy Moto GP-s Ducatit, huszonkettővel. Alonso komoly raliversenyen még nem indult, a motoros ellenben hazájában már bajnoki futamot is nyert, mindig a legjobbak között van, hobbiból gyakran vezet terepen.

Remek médiaesemény lenne

Egyelőre nem tudni, Alonso felveszi-e a kesztyűt, de a sajtó biztosan ráharap az ötletre, és azon lesz, hogy megvalósuljon.