'Vasárnap Schumacher nyer'

2006.03.16. 16:26
Pénteken Malajziában kezdődik az idei második Forma-1-es hétvége, melynek legalább négy esélyese van. A Renault egyértelműen győzelemre számít, a Ferrari a bahreini második helye után följebb lépne, míg a mclarenes Kimi Raikkönen a harmadik fokról állna kettővel feljebb. Michael Schumacher menedzsere úgy gondolja, védence biztosan nyer.
Még egy hét sem telt el a szezonnyitó Forma-1-es nagydíj óta, de pénteken már kezdődik a következő versenyhétvége, Malajziában.

Alonso szereti Sepangot

A vb-címvédők magabiztosan várhatják az újabb rajtot - Fernando Alonso és a Renault nyertek Bahreinben -, és nem is szerénykednek.

"Sepang az egyik kedvenc pályám, a Renault-nak általában kedvez. Győzelem után megyek, remélem, újra nyerni tudok" - idézte a spanyol pilótát az f1racing.net. Alonso nem csak sikerre, de izgalmas futamra is számít: "A Ferrari, a McLaren, a Honda és a Renault mind képesek győzni, úgyhogy szórakoztató hetek várnak ránk."

Todt óvatos

Reménykedik a Ferrari is, ami öt napja épp csak lemaradt az első helyről Michael Schumacherrel. "A nyitány után úgy látszik, jó autónk van, de kemény és forró hétvége lesz, ami a V8-as motorokat különösen megterheli. A csapat legutóbb jól dolgozott, a Bridgestone szintén, tehát a helyes irányba haladunk" - mondta Jean Todt csapatfőnök.

A hétszeres világbajnok menedzsere, Willi Weber tovább ment, a SID hírügynökségnek kijelentette, "vasárnap Michael nyeri a versenyt".

Raikkönen jó időmérőt szeretne

A Közel-Keleten Kimi Raikkönennek technikai gondok miatt az utolsó helyről kellett indulnia, viszont onnét is harmadik lett. Egyértelmű, hogy jó eredményt vár: "A bahreini futamon kiderült, az autónk versenyképes, úgy is harcban volt a legjobbakkal, hogy szinte végig sok üzemanyaggal mentem. De jobb időmérő kell, ha előrébb akarok végezni".

Button jobb szereplést ígér

A sivatagban negyedik hondás Jenson Button fogadkozik, Malajziában megmutatja, mire képes valójában, mert autóját győzelemre is képesnek tartja. A pontszerző helyen végzett két Williams-Cosworth-pilóta, Mark Webber és a szenzációsan bemutatkozó Nico Rosberg visszafogottak.

Az ázsiai időeltolódás miatt magyar idő szerint péntek hajnalban lesznek a szabadedzések, az időmérőt szombat reggel hét órakor, a versenyt vasárnap nyolckor kezdik.