Raikkönen: Klien kiütött engem

2006.03.21. 12:54
A mclarenes Kimi Raikkönen állítja, Christian Klien miatt kellett feladnia a vasárnapi Malajziai Nagydíjat. A finn pilóta kicsúszott, mert eltört gépének egyik felfüggesztése, amikor összekoccant az osztrák versenyző kocsijával.
A Red Bull-os Christian Klient okolja vasárnapi kiesése miatt Kimi Raikkönen. A McLaren-Mercedes pilótája az első körben, már a hatodik kanyarban kicsúszott a Malajziai Nagydíjon, mert egy fordulóval előbb ütközött az osztrák versenyző autójával.

Klien nem vádolja Raikkönent

A tévékamerák elszalasztották a karambolt, amelyben mindkét gép megsérült, a versenyzők pedig másképp beszéltek a történtekről.

"Nyilvánvaló, hogy Christian Klien alapvető hibát vétett, és belém jött, eltörte a kocsim hátsó felfüggesztését" - állt Raikkönen véleménye a McLaren hivatols sajtóközleményében.

Klien ellenben állította: "A rajt után a belső íven voltam, már a kerékvetőn, nem tudtam lejjebb menni, és Kimi kocsija összeért az enyémmel. Sima versenybaleset volt."

A Renault-nál megkönnyebbültek

A McLaren jobb hátsó, a Red Bull-Ferrari bal első kerékfelfüggesztése tört el, előbbi emiatt csúszott ki, utóbbi a boxig eljutott, nagyjából rendbe is hozták, de lelassult, és később egy másik hiba miatt kellett feladnia a futamot.

Klien lemaradása, majd kiesése nem sokakat izgatott, Raikkönen búcsújának viszont többen örültek, különösen a Renault-nál. Pat Symonds technikai igazgató már a bahreini futam után elárulta, a finn pilótát tartja a legveszélyesebbnek Fernando Alonsóra, és ezúttal is félt tőle.

Jó futamra számított a mclarenes

"Raikkönen első körös kiesésével a győzelmünkre legveszélyesebb pilóta búcsúzott, kissé meg is könnyebbültünk" - idézte a szakembert az f1racing.net.

Valószínűleg tarthattak is tőle, mert Raikkönen szerint "nagyszerű volt a kocsi beállítása és nagyon jó a stratégia".