Beáta, Izolda, Lea
-7 °C
5 °C

Alonso, az ausztrál kenguru

2006.04.03. 09:55
Kenguruhoz hasonlította magát vasárnapi, ausztráliai győzelme után Fernando Alonso, aki magabiztosan nyerte a futamot. Csapatfőnöke, Flavio Briatore újra nem szerénykedett, de jelezte a riválisoknak: elbízni nem fogja magát.
Kis előnnyel, de valójában magabiztosan nyerte idei második, karrierje 10. Forma-1-es futamát vasárnap Fernando Alonso.

A vb-címvédő Jenson Button korai megelőzése után állt az élre Melbourne-ben, a biztonsági kocsi, amely a sok baleset miatt még háromszor a pályára jött, mindig elvette előnyét, de mindannyiszor sikerült újraépítenie.

Nem volt gond neki elhúzni

Az utolsó indulásnál besegített neki a lekörözött Cristijan Albers is, aki feltartotta a második Kimi Raikkönent, de Alonso fölényét bizonyítja, hogy az utolsó körökben nyugodtan kiengedhetett, és magára engedhette a finnt.

"Nem volt nehéz győzelem, sőt, idén a legkönnyebb. Többször elvesztettem az előnyömet a biztonsági kocsi miatt, de rendre visszaszereztem. Az autó remekül futott, kézben tartottam a futamot" - nyilatkozta a Gazzetta dello Sportnak Alonso.

Nem tudni, miért aggódott a technikai főnök

Sikerét nem zavarta meg az sem, hogy kilenc körrel a leintés előtt az egyik tv-kamera elkapta a Renault-igazgató Pat Symonds arcát, amint félreérthetetlen módon fogja a fejét: mintha egyik kocsijának valami problémája lenne. Mivel Giancarlo Fisichella csak a hatodik helyen haladt, nem valószínű, hogy érte aggódott.

Végül nem történt semmi, bár Alonso rendesen visszavett a tempóból - Raikkönen 1,5 másodperccel gyorsabb volt körönként -, úgy tűnik, csak a következő nagydíjra gondolva tartalékolt.

"Imolában még ezt a motort kell használnom, ezért örülök, hogy frissen tudtam tartani" - jelentette ki a 24 éves bajnok.

Nagyot ugrott a vb felé

Mivel a Ferrari szenvedett Ausztráliában, az olasz újságírók egy része máris Alonsónak adta az idei vb-címet, de ő természetesen tagadta, hogy meglenne az újabb siker.

"A vb még nincs a zsebemben, és Imolában jóval nehezebb dolgom lesz, nem egyszerű megismételni ott a tavalyi győzelmem. Az viszont már biztos, hogy nagyot ugrottam a világbajnokság felé, mint egy kis ausztrál kenguru" - viccelt a Renault-s.

Briatore: Zavarba ejtően jók vagyunk

Csapatfőnöke, Flavio Briatore szokásos formáját hozta, nem szerénykedett a győzelem után, nem dicsérte riválisait, de jelezte, ne számítsanak visszaesésére: "Minden tökéletesen ment, uraltuk a futamot. Sőt, könnyű volt megint, zavarban vagyok, annyira jók voltunk. Tökéletes helyzetben állunk a pontversenyben, de továbbra is mindent beleadva dolgozunk".

Az F-1 majdnem háromhetes szünetet tart a következő időkben, két hétvégén nem lesz futam, a következőt április 23-án, San Marinóban tartják.