Raikkönen kocsijával nyer a kis Senna

2006.04.18. 16:24
Idei hat versenyéből a negyediket és az ötödiket nyerte a hétfői brit F-3-as idénynyitón Bruno Senna, az F-1-es legenda Ayrton Senna unokaöccse. Legutóbbi két sikere az egyik legjobb jelenlegi F-1-es versenyző, Kimi Raikkönen győzelme is, mert Bruno az ő F-3-as istállójában versenyez.
A Forma-1-es Ausztrál Nagydíj betétfutamain nyert először autóversenyt Bruno Senna, a tizenkét éve elhunyt háromszoros F-1 világbajnok Ayrton Senna unokaöccse.

Rajttól célig, mint Ayrton

A szabadkártyával indult pilóta Európában, állandó sorozatában, a Brit F3-as bajnokságban folytatta jó szereplését: hétfőn győzött az Oulton Park-i idénynyitón is.

Nagybátyja specialitásához hasonlóan rajttól célig vezetett mindkét futamon, így tette még emlékezetesebbé első sikereit az egyik legerősebb F3-szériában.

"Lassan fogytak a körök"

Különösen az első felvonás volt nehéz, a biztonsági autó háromszor is a pályára jött, így Bruno Senna összesen négy - három nem álló - rajt után nyert.

Később nem kellett lassítania egyszer sem, megszerezte a leggyorsabb körért járó bónusz pontot is, így a nyitóforduló után biztosan vezeti a bajnokságot.

"Nem számítottam rá, hogy nyerni tudok, de nagyon jól rajtoltam, és ez megalapozta a győzelmem. Folyamatosan hajtottam, hogy legyen egy kis előnyöm, ha esetleg történne valami, de végül jól alakult minden. Különösen azért volt nehéz győzelem, mert nagyon vártam, hogy leintsék, ezért lassan fogytak a körök" - idézte a második célba érés után nyilatkozó Bruno Sennát a brit F3 hivatalos honlapja.

Raikkönen először nyert csapattulajdonosként

Sikere nem csak neki, de az F-1-es menő Kimi Raikkönennek is előrelépés, ugyanis a fiatal brazil az ő istállójában versenyez, és a gárda első győzelmeit szerezte.

A Double R Racinget Raikkönen 2005-ben alapította menedzserével, Steve Robertsonnal, az idei a második szezonjuk.

A 22 éves Bruno karrierjét nagybátyja, Ayrton indította el ötéves korában, öt idényen át gokartozott, de amikor Ayrton meghalt, családja eltiltotta a vezetéstől. Húszévesen vált szabaddá, 2004 végén folytatta pályafutását, amikor rajthoz állt két Formula-BMW-futamon.

Bruno egy évet várt a győzelemre

Gerhard Berger, Ayrton jóbarátjának tanácsára Európába jött, és mindössze öt autóverseny után F-3-as nagydíjon állt rajthoz. Első évében tapasztalatlansága ellenére háromszor végzett dobogón, a pontversenyben 10. lett.

A brit sorozatban pontosan egy szezon után került a dobogó tetejére először, és egy kategóriában már túl is tett háromszoros világbajnok nagybájtyján: Ayrton annak ellenére, hogy a '80-as évek elején brit F-3-as bajnok lett, Oulton Parkban sosem tudott nyerni.