Antal, Antónia
-1 °C
4 °C

Briatore savanyú képpel szólt be a Ferrarinak

2006.04.24. 21:07
Igyekezett jó képet vágni Fernando Alonso vasárnapi második helyéhez a pilóta csapatfőnöke, Flavio Briatore. A menedzser egy beszólással próbálta elterelni a figyelmet a vereségről, de azt komolyan gondolja: nem a Ferraritól és Michael Schumachertől, hanem a McLarentől és Kimi Raikkönentől tartanak.

Elégedett volt a második hellyel is a vasárnapi imolai futamon Fernando Alonso.

A pilóta harminc körön át üldözte Michael Schumachert, nem tagadta, ha ő ment volna ki később második kerékcseréjére, lehet, hogy nyert volna, de igyekezett a verseny pozitív részével törődni: egy ponttal növelte előnyét az összetettben.

"Már régóta nem nyertek"

"Imolában nagyon nehéz előzni, ha a másik nem hibázik, lehetetlen, és Schumacher nem hibázott. Normális pályán, normális körülmények között mi nyertünk volna" - nyilatkozta magabiztosan Alonso a Gazzetta dello Sport című lapnak.

A Renault-főnök Flavio Briatore pilótájával ellentétben inkább igyekezett jó képet vágni a második helyhez, újabb beszólással terelte el a figyelmet arról, hogy végül is legyőzték őket: "A Ferrarinak gratulálok, már régóta nem nyertek."

Raikkönentől szinte rettegnek

Minden bizonnyal komolyabban gondolja, hogy nem a Ferraritól, hanem a McLarentől, pontosabban annak finn pilótájától, Kimi Raikkönentől kell tartaniuk.

"Lehet, hogy több volt nekünk ebben a futamban, de végül is elégedettek vagyunk. Tudtuk, nem fekszik nekünk a pálya, de így is másodikok lettünk, és több pontot szereztünk, mint Raikkönen. Ő a fő ellenfelünk és nem Schumacher".

A Ferrari Briatorénak nem számít

A Renault-nál idén már többször elmondták, mennyire félnek a tavalyi vb-másodiktól. A technikai igazgatójuk rendszeresen felhívja a figyelmet a mclarenesre, igaz, a finn csak kétszer állt dobogón idén, egyszer második, egyszer harmadik lett, egy alkalommal kiesett, vasárnap pedig az ötödik helyen végzett.

Briatore konkrétan ki is jelentette: "a fő rivális nem a Ferrari, hanem a McLaren."