70 millió euróval a Raikkönen-Schumacher szupercsapatért

2006.04.27. 15:56
Az Autosport angol szaklap úgy tudja, a Ferrari főszponzora állná Michael Schumacher és Kimi Raikkönen fizetését is, ha ketten együtt versenyeznének az olasz istállónál.
A Phillip Morris dohánygyár készen áll, hogy összehozza a Michael Schumacher-Kimi Raikkönen pilótakettőst, ami minden idők egyik legerősebb duója lenne - állítja az angol Autosport című szaklap.

Egyformán keresnének

#alt#
Michael Schumacher az imolai dobogón (fotó: AFP)
A cég, amely Marlboro márkáját hirdeti a piros autókon, kész kifizetni mindkettejük rekordgázsiját, csak hogy a Ferrarinál együtt versenyezzenek. A hétszeres világbajnok évente 35 millió eurót (9,25 milliárd forint) kap, és a dohánygyár ugyanennyit különítene el a finn tehetségnek is.

Michael Schumacher májusban vagy júniusban dönti el, folytatja-e karrierjét. Menedzsere, Willi Weber a Bild című lapnak legutóbb azt nyilatkozta, ha marad, csak a Ferrarihoz írhat alá. Korábban a pilótaügynök azt sem zárta ki, hogy védence a Toyotánál vagy a Renault-nál fejezi be karrierjét.


Schumachert 2009-ig akarja a Ferrari

A német bulvárlap úgy tudja, a Ferrari mindenképp meg akarja tartani Schumachert, nem is egy, hanem további három évre szóló szerződést kínálnak neki.

A McLaren-Mercedesnél Kimi Raikkönennek az idény végén kifut a megállapodása, és még nem hosszabbította meg. Mindig tagadta, hogy a Ferrarihoz tartana, bár a sajtó szerint már előszerződése van az olasz istállóval.

Schumachernek esély, Raikkönennek jó kocsi kell

Schumacher megmondta, attól függ, folytatja-e, hogy lesz-e esélye idén nyerni és a világbajnoki címért harcolni. Előbbi már sikerült, Imolában, szoros taktikai futamon őt intették le elsőként, és hamarosan kiderül, a Ferrari képes lesz-e megtartani formáját.

A McLarennél Raikkönen azt hangoztatta, ő a legjobb autót akarja vezetni. Tavaly ez az övé volt, idén viszont a Renault biztosan, a Ferrari valószínűleg előttük jár, és ha nem változik a helyzet, a 26 éves pilóta a távozás mellett dönthet.

Az Alonso-Raikkönen páros is hasonlóan erős lenne

Persze, ha marad sem versenyez majd gyenge csapatban: a McLaren múlt decemberben igazolta le a tavalyi világbajnok Fernando Alonsót, aki 2007-ben érkezik a gárdához.