Forma-1-es Minardi bérelhető a Hungaroringen félmillióért

2006.05.10. 13:16
Először bérelhet helyet bárki Forma-1-es autóban, augusztus végén, a Hungaroringen. A Minardi kétszemélyes kocsijának hátsó ülése egy körre 2000 euróba kerül, profi pilóta, Baumgartner Zsolt vagy Patrick Friesacher, a tesztelő Chanoch Nissany vagy a tulajdonos Paul Stoddart vezeti a gépet.
A Hungaroringen, augusztus végén lehet kipróbálni először, milyen érzés Forma-1-es autóban száguldani: a kétszemélyes Minardi-kocsi hátsó ülését bárki kibérelheti néhány körre.

Félmillió az alapár

Augusztus 23-án és 24-én a volt F-1-es istálló gépeivel egy, kettő vagy három kört tehetnek meg a jelentkezők két expilóta, Baumgartner Zsolt és Patrick Friesacher, a tesztelő Chanoch Nissany vagy a csapattulajdonos Paul Stoddart mögött.

Az utazás nem lesz olcsó, a vevőnek ki kell fizetnie a szupergép pályara küldésének költségeit, de minél többet megy, annál kevesebbet kell kiadnia: egy forduló 2000, kettő 3500, négy 4500 euróba kerül. (1 euró=260 Ft)

Be is kell férni

Az összeg mellett persze a - minden bizonnyal nem túl szigorú - egészségügyi követelményeknek is meg kell felelni, illetve be kell férni a kocsiba: bizonyos méretek felett nem megvalósítható az utazás.

A világ első nyilvános F-1-es utazását a volt Minardi-tulajdonos Paul Stoddart szervezi. Az ausztrál milliárdosnak nyolc kétüléses kocsija van, eddig csak bemutatókon szállított előre kiválasztott szerencséseket.

Mindent a rajongókért

"Hat év alatt, mióta az F1x2 program létezik, rengetegen érdeklődtek, hogyan lehet bekerülni az utasok közé. Korábban a különleges rendezvényekre koncentráltunk, de úgy látjuk, eljött az ideje, hogy a Forma-1-hez a lehető legközelebb juttassuk a rajongókat, és bárkinek lehetőséget adjunk. Jó időbe tellett, míg meg tudtuk szervezni, de izgatottan várjuk az eseményt, és teltházra számítunk" - nyilatkozta a főszervező Paul Stoddart a Minardi sajtóközleményében.

50 utas/nap

A tervek szerint naponta maximum ötven embert szállítanak a sofőrök. Lehet majd háromnál több kört is menni, persze az más díjszabás alá esik.