Kimi Raikkönen a Ferrarié

2006.05.24. 10:52
Niki Lauda, a volt háromszoros világbajnok Forma-1-es pilóta állítja: Kimi Raikkönent már szerződtette a Ferrari, és 2007-től az olasz istállónál versenyez. Bizonyítéka nincs, de indokai alapján elmélete cáfolhatatlannak tűnik.
Biztos benne a volt háromszoros F-1-es világbajnok Niki Lauda, hogy Kimi Raikkönen már megegyezett a Ferrarival, és jövőre az olasz istállónál versenyez.

"Kell, hogy legyen alternatíva"

A jelenleg szakkommentátorként dolgozó expilóta azután árulta el elméletét, hogy a Ferrari vezetői kijelentették: a szezon végéig is hajlandóak várni Michael Schumacher döntésére, azaz, hogy befejezi-e karrierjét vagy folytatja jövőre is.

"A Ferrarinak kell, hogy legyen alternatívája Schumacher helyére. A leglogikusabb, hogy Kimi Raikkönen az, hiszen nem engedhetik meg maguknak, hogy sztárpilóta nélkül várjanak az idény végéig. Ha akkor Schumacher bejelenti, hogy visszavonul, ott maradnak Massával és a tesztelőjükkel" - fejtegette Lauda a Reuters hírügynökségnek.

A kivárással nagyot kockáztatna a Ferrari

Raikkönen mclarenes és Schumacher ferraris szerződése is lejár 2006-ban, és egyelőre egyikük sem hosszabbított. A finn elégedetlen kocsija teljesítményével - föladta a vb-harcot is - , a hétszeres bajnok pedig kivár: tökéletes lenne, ha világbajnokként vonulhatna vissza.

A mezőnyben csak egy hozzájuk hasonló képességű pilóta van, Fernando Alonso, ő viszont már foglalt, tavaly decemberben megállapodott a McLarennel. Vagyis nekik, akár megy Raikkönen, akár marad, lesz vezető pilótájuk.

Raikkönen után viszont a Renault is érdeklődik, így a Ferrari a kivárással nagyot kockázatna.


Niki Lauda (fotó: AFP)

Az elnöknek tetszene

"Így vagy úgy, de be kellett hogy biztosítsa magát a Ferrari Raikkönennel. Ha Schumacher folytatja, együtt versenyeznek jövőre, ha megy, Massa lesz a finn mellett" - állítja Lauda.

Elméletét igazolja továbbá, hogy a Ferrari-elnök a legutóbbi, Spanyol Nagydíj előtt kijelentette, semmi akadálya annak, hogy csapata jövőre két világklasszissal induljon. Eddig Schumachernek mindig gyengébb képességű társa volt, klasszikus második pilóták, Raikkönen viszont vele egy kategória.

Raikkönen stílusa tetszik a csapatvezetőknek

Ráadásul anyagi akadálya sem lenne a két szupersztár alkalmazásának: az Autosport magazin úgy értesült, hogy a Ferrari főszponzora állná mindkét versenyző gázsiját.

Az olasz sajtó már közel egy éve biztos benne, hogy Raikkönen a Ferrarihoz tart. Az istálló vezetői rengetegszer dicsérték nyilvánosan a finnt, a lapok titkos előszerződésről írtak, amit természetesen mind a pilóta, mind az olasz gárda tagadott.

Szeptemberig semmi nem biztos

Jean Todt csapatfőnök szerint, ha minden jól megy, szeptemberben, az Olasz Nagydíj idején jelenthetik be, kik vezetik az autóikat 2007-ben.