Pucéran ugrott seggest a Red Bull főnöke Coulthard miatt

2006.05.29. 10:53
Beváltotta ígéretét a Monacói Nagydíj után Chris Horner, a Red Bull Racing csapatfőnöke, és meztelenül ugrott az istálló medencéjébe. A mendzser a futam előtt kijelentette, ha skót pilótája, David Coulthard dobogóra kerül, pucéran veti magát vízbe. A versenyző harmadik lett.
Betartotta szavát a Red Bull Racing csapatfőnöke, Chris Horner: pilótája, David Coulthard pódiumra állt a Monacói Nagydíjon, ő pedig meztelenül ugrott az istálló lakóközpontjának úszómedencéjébe az összes csapattag és fotóriporterek előtt.

Örömmel teljesítette

Chris Horner
Chris Horner

A menedzser a vasárnapi futamot megelőzően megfogadta, ha a skót versenyző megszerzi istállója első dobogós helyét, pucéran ünnepel a medence partján, majd a vízbe veti magát.

"Fantasztikus eredmény ez az egész csapatnak. David remekül vezetett végig a hétvégén, az időmérőn nem volt szerencséje, de végül elérte a megérdemelt eredményt. A gárda azzal vette ki a részét a sikerből, hogy futam közben állt át kettőről egy tankolásos taktikára" - értékelte Horner a monacói versenyt, amelyen az RBR szűk másfél éves történetének legjobb eredményét érte el.

A szponzorokat sem felejtette el

Coulthard a hetedik helyről rajtolhatott, miután megbüntették Michael Schumachert és Giancarlo Fisichellát. A futam feléig a középmezőnyben haladt, majd a pontszerző helyekre jött föl, végül Jarno Trulli kiesésével került a harmadik helyre.

Horner ígéretéhez végül nem volt teljesen hű, de mentsége, hogy a szponzoroknak kedvezett: a team a hamarosan a mozikba kerülő Superman című filmet promótálta Monacóban, így a seggesnél egy piros lepel volt a nyakára kötve.

Divat a meztelenkedés az F-1-ben

A Forma-1 legfiatalabb csapatfőnöke már korábban is bizonyította, hogy vagány figura. Másfél éve, amikor a szigorú etikai normák szerint élő McLarentől szerződtette David Coulthardot, arra bíztatta, felejtse el a komoly stílust és a korrektséget, ha úgy látja jónak, nyugodtan mutasson be akár Michael Schumachernek is, ő nem fogja megszidni érte.

A fogadásból való meztelenkedés nem idegen az F-1 résztvevőitől, 2005-ben egy angol újságíró szaladt körbe pucéran a silverstone-i versenypályán, mert a McLaren pocsék 2004-es szezonkezdése miatt kijelentette: "A McLaren 2004-ben nem nyer futamot, de ha igen, meztelenül kocogok egy kört az Angol Nagydíjon". Kimi Raikkönen néhány hónappal később Belgiumban győzött.