Bernadett
-2 °C
4 °C
Kékesi Márton
ma 02:15
Kékesi Márton
Alpesi sí

Schumacher elnézést kért Alonsótól

2006.05.30. 12:10
Michael Schumacher bocsánatot kért Fernando Alonsotól a monacói eset miatt, amikor pályán maradt autója akadályozta a spanyol pilótát a szombati időmérőn. A hétszeres világbajnok továbbra is állítja, nem szándékosan állt meg.
Bocsánatot kért Michael Schumacher Fernando Alonsótól, amiért feltartotta a Forma-1-es Monacói Nagydíj szombati időmérő edzésének utolsó pillanataiban.

"Nem akartam feltartani"

A hétszeres világbajnok továbbra is állítja, nem akarta akadályozni riválisát, amikor az utolsó kanyarból kijövet a pályán állt le autója, mégis elnézést kért a vb-címvédőtől.

"Nem tehetek mást, minthogy elnézést kérek tőle. Fel sem merült bennem, hogy feltartsam, már csak azért se, mert fogalmam sem volt róla, hogy hol tart a pályán" - mondta Schumacher.

A Renault-pilóta gyorsabb lett volna

A szombati időmérő végén, amikor a német pilóta vezette a listát, a Rascasse-kanyarra rossz íven fordult rá, korrigált, de nem tudta bevenni azt. Autója centikre a szalagkorláttól megállt, majd nem is mozdult. Bár nem az ideális íven volt, akadályozta a még gyors körüket teljesítő riválisokat a sárga zászlós veszélyjelzés miatt. Alonso szinte biztosan eléje került volna, ha rendesen befejezheti utolsó fordulóját.

Ön szerint szándékosan csúszott ki Schumacher Monacóban?

  • 2423
    Nem
  • 1416
    Igen
  • 243
    Nem tudom eldönteni

Schumacher azzal védekezett, hogy amikor leállt az autója nem akart tolatni a nagy forgalom miatt, ezért nem moccant. A versenybírák viszont a helyzetelemzés után, mintegy nyolc óra tanakodást követően úgy döntöttek, megbüntetik a német pilótát, és az utolsó rajthelyre sorolták vissza.

Alonso kevesellte a büntetést

Schumacher a futamon ötödik lett, az első startkockát átvevő Alonso első.

A Renault-pilóta a leintés után úgy nyilatkozott, riválisának szigorúbb büntetést kellett volna kapnia. Jean Todt, a Ferrari csapatfőnöke az istálló nevében azt mondta, elfogadták a bírák döntését, de nem értettek vele egyet, úgy gondolták, meggyőző bizonyíték nélkül hoztak ítéletet.