Briatore: A következő futamot Fisichella nyeri

2006.06.01. 10:04
A Renault-főnök Flavio Briatore kijelentette, a Monacóban ötször előző második pilótája győz az Angol GP-n. A menedzser már első embere, Fernando Alonso második helyes sorozatát tervezheti, de a Ferrari valószínűleg keményebb ellenfél lesz, mint tavaly a McLaren-Mercedes volt.
Második számú pilótáját akarja győzelemre segíteni a jövő hétvégi Angol Nagydíjon Flavio Briatore, a Renault csapatfőnöke. A menedzser első embere, Fernando Alonso Monacóban hétből idei negyedik futamát nyerte, 21 ponttal vezet a pontversenyben, társa a hercegségben viszont csak hatodik lett, az összetettben 37 egységgel van kevesebb neki.

Monacóban elégedett volt vele

"Giancarlóról nem szabad megfeledkeznünk, Monacóban a határon vezetett. Mindent kihozott magából, pontosan úgy, ahogy a versenyzőimtől várom. Meglátják, Silverstone-ban ő fog nyerni" - nyilatkozta Briatore az olasz Autosprint magazinnak.

Fisichella Monacóban az ötödik helyre kvalifikálta magát, de Michael Schumacher mellett őt is megbüntették, a 10. kockára sorolták vissza. Innét jött előre a futamon, úgy, hogy öt pilótát is megelőzött.

Schumachert is le kell győznie

Coulthardot és Villeneuve-öt az alagút utáni sikánban, Rosberget a Mirabeau-kanyarba menet, Liuzzit a Rascasse-ban, ráadásul kívülről. (Utóbbi kettőt a tv-kamerák elszalasztották.)

Silverstone-ban sokkal könnyebb előzni, és biztos pontelőnye miatt Alonsónak belefér egy második hely is, ennek ellenére nem valószínű, hogy szívesen hagyná nyerni társát. Ráadásul minden bizonnyal Michael Schumacher is visszavágásra készül, így Fisichellának őt is le kellene győznie a sikerhez. A ferraris Monacóban a 22. helyről indult, majd ötödik lett, szintén több autót megelőzve.

A Ferrari keményebb lesz

Briatore szavai előrevetítik, hogy Silverstone-ban elkezdődhet Alonso második helyes sorozata: a vb-t már akkor is ő nyeri, ha - kis túlzással - a hátralévő 11 futamon rendre második lesz. Tavaly a biztonsági taktikával Kimi Raikkönent könnyedén megverte, bár ahhoz kellett a McLaren-Mercedes megbízhatatlansága is.

A Ferrari és Michael Schumacher minden bizonnyal szívósabb ellenfél lesz, már csak azért is, mert a piros autók kevésbé törékenyek.