Raikkönen miatt nem nyert Schumacher Silverstone-ban

2006.06.12. 10:44
Michael Schumacher azért nem harcolhatott a győzelemért Fernando Alonsóval a vasárnapi Brit Nagydíjon, mert Kimi Raikkönen közéjük került, állítja a Ferrari technikai igazgatója, Ross Brawn. A szakember nem vádolja a finn pilótát.

Megfosztotta a győzelemtől Michael Schumachert a vasárnapi Brit Nagydíjon Kimi Raikkönen, állítja a Ferrari technikai igazgatója, Ross Brawn.

A rajtnál eldőlt a futam


Klikk a képre!

A rajt után Fernando Alonso és Schumacher közé került a mclarenes pilóta, és a szakember azt állítja, a hétszeres világbajnok azért nem nyert, mert a finn feltartotta.

"Kimi elénk került, tudtuk, ez gond lehet. Elöl Fernando nagyon gyors volt, sajnos nem mehettünk elég közel hozzá, hogy kiderüljön, mire lennénk képesek. Raikkönen meglehetősen lassan ment a pálya középső szakaszán, és ez megfosztott minket az élharctól" - idézte Brawnt az f1racing.net.

A pályán nem tudott előzni Schumacher

Az angol igazgató nem vádolta Raikkönent, hiszen teljesen szabályosan tartotta maga mögött ellenfelét, a probléma leginkább abból adódott, hogy a második helyről rajtolt Mercedest nem tudta a startnál legyorsulni a mögüle induló Ferrari. Utána pedig nem volt annyival gyorsabb, hogy megelőzze.

A második tankolásoknál, a futam kétharmada után aztán Schumacher könnyedén a McLaren elé került, ám ekkor már Alonso messze járt, mintegy tíz másodperccel a Ferrari előtt. A különbség viszont akkor sem csökkent, amikor már senki nem volt kettejük között.

A Ferrari nem adja föl

A vb egyre egyoldalúbbnak tűnik, Alonso zsinórban harmadik futamát nyerte, idén nyolcból az ötödiket, 23 ponttal vezet a világbajnokságban, de Brawn azt ígéri, hogy nem adják föl: "Amíg tudunk, próbálkozni fogunk".

Nagyon nehéz dolguk lesz, a Renault verhetetlennek látszik. Övék a leggyorsabb autó - nem úgy, mint tavaly, amikor a McLaren jobb volt -, és Alonso is érzi, az ideivel nem kell átállni védekező taktikára, ami a dobogós helyek megszerzését jelenti.

Alonsónak nem kell védekeznie

"Az autó határain belül futunk, semmi gondunk, minden jól működik. Így kell folytatnunk tovább. A legjobb módja a védekezésnek a kemény támadás, újabb győzelmeket akarunk" - nyilatkozott magabiztosan Alonso.