Jöhet a Red Bull-Renault és a Toro Rosso-Ferrari

2006.06.23. 13:10
Saját gyári alakulatán kívül egy másik, privát csapatot is ellát motorral ezentúl a Renault. A francia-angol istálló valószínűleg igen olcsón akarja értékesíteni gyors és megbízható erőforrásait, és úgy tűnik, a Red Bull Racing lecsapott az ajánlatra: lecseréli a Ferrarit, amit testvércsapata, a Toro Rosso kaphat meg.
"Szeretnénk egy másik csapatot is ellátni a motorjainkkal 2007-ben" - nyilatkozta néhány hete a Renault csapatfőnöke, Flavio Briatore, és elárulta, már van is jelentkezőjük az erőművekért.

Berger elárult mindent

A találgatások még el sem kezdődtek, Gerhard Berger, a Toro Rosso vezetője elárulta, istállójának testvércsapata, a Red Bull Racing az első számú érdeklődő.

"A Renault-motorok a legmegbízhatóbbak és a legkiegyensúlyozottabb teljesítményt nyújtják, pont erre lenne szüksége a Red Bull-nak" - idézte Bergert az f1racing.net.

A Renault jobb, mint a Ferrari

Az RBR jelenleg Ferrari-motorokat használ, amik szintén megbízhatóak, de kevésbé erősek, mint Schumacherék gépei. Dietrich Mateschitz, a Red Bull milliárdos tulajdonosa nemrég kijelentette, nem érti, miért kapnak ötszázzal kevesebb maximális fordulaton működő erőműveket.

"A francia motor olcsóbb és erősebb, mint a Ferrari. Nyolcvan százalék, hogy a Renault-üzlet létre jön" - mondta a tízszeres futamgyőztes osztrák expilóta. Sajtóértesülések szerint valóban reklámáron, évi 12 millió dollárért juthatnának hozzá a Renault-hoz.

Magára is gondol a Toro Rosso-főnök

A Red Bull nevében Berger tárgyal Briatoréval, mert jóbarátok, 1996-ban együtt szerepeltek a Benettonnál, és nyertek egy futamot is, Hockenheimben.

Berger persze maga sem érdektelen az üzlet létrejöttében: szívesen venné át saját csapatába, a Toro Rossóba a Ferrari-meghajtást 2007-től.

Fernando Alonso favorit Kanadában is
Szokatlanul csendben készülnek a pilóták a hétvégi - magyar idő szerint péntek délután kezdődő - Kanadai Nagydíjra. Oka valószínűleg az, hogy Fernando Alonso és a Renault ezúttal is favorit, és amikor a legutóbbi, silverstone-i futam előtt a Ferrari beharangozta a győzelmet, simán kikaptak.

Alonso ráadásul idén nem akar védekező taktikát játszani, érzi, az autóval lehet nyerni, az olasz kocsi nem jobb az övénél. Michael Schumacher sem mondott semmi különöset, csupán annyit jegyzett meg, magabiztosnak kell lenniük, hiszen Kanadában senki nem tesztelhet, csak a helyszínen fog kiderülni, ki mennyire erős.

Kimi Raikkönen és a McLaren-Mercedes csendben készül, nem valószínű, hogy a gyenge és megbízhatatlan német motortól sokat várhatnak a kifejezetten gyors Gilles Villeneuve-pályán.