Hajdú B. nem lesz Materazzi

2006.08.01. 17:24
Másodszor játszik Budapesten a Forma-1-es Nemzetközi Pilóta-válogatott jótékonysági futballmeccset, az ellenfél 2005 után újra egy magyar sportolókból és ismert személyiségekből álló All Star csapat lesz. A versenyzők között pályára lép Michael Schumacher is.
Szerda este fél kilenckor másodszor lép pályára a Puskás Ferenc Stadionban a MAI CASCO Jótékonysági Futball Grand Prix-n a Michael Schumacher vezette Forma-1-es pilótaválogatott: a Nazionale Piloti a magyar hírességekből álló Hungarian All Stars csapatával játszik.

Schumacher üzent, és jön

Az esemény keddi, beharangozó sajtótájékoztatóján a versenyzők közül Baumgartner Zsolt és a gyorsasági motoros világbajnokságon a 125 kcm-esek között tavaly bronzérmes Talmácsi Gábor jelent meg. A hétszeres világbajnok Michael Schumacher üzenetét az első magyar Forma-1-es pilóta, Baumgartner olvasta föl: a német világsztár már alig várja, hogy újra pályára léphessen Magyarországon, még most is a tavalyi fantasztikus hangulat hatása alatt áll, reméli, idén is legalább annyian lesznek kíváncsiak a jótékonysági gálára, mint tavaly, amikor közel 20 ezren látogattak ki a találkozóra.

25 év alatt 6 vereség

A magyar Ronaldo is játszik
A futball-vb-t végigközvetítő Hajdú B. István ezúttal nem a lelátón, hanem a pályán bizonyíthat. A sportriporter kispályán rendszeresen játszik, a Reporters United-et erősíti csatárposzton, de elárulta, az utóbbi időben horvátországi nyaralása miatt elhanyagolta fizikai kondícióját, és kezd a közel százkilós Ronaldóra hasonlítani.

Célja, hogy a - a saját bevallása szerint - nem valami nagy szám focista Talmácsi Gábort fogja, de megnyugtatta a motorost, semmiképp nem molesztálja verbálisan, mint Marco Materazzi a vb-döntőn Zinedine Zidane-t.

A magyar csapatot többek között Kósz Zoltán olimpiai bajnok vízilabdázó, Dobrádi Ákos, a TNT zenekar volt tagja, Farkasházy Tivadar újságíró és Hajdú B. István sportriporter képviselte, akik bemutatták a Hungarian All Stars mezét is.

A Nazionale Piloti 25 éves fennállása alatt 155 meccset játszott, és csak hatszor kapott ki, a negyedszázad alatt 14 millió eurónyi pénzt focizott össze, amit jótékony célra használt fel.

Idén 15 millió forint körüli bevételre számítanak a szervezők, de ezen kívül a Toyota F-1-es pilótáitól, Jarno Trullitól és Ralf Schumachertől kapott versenyoverallokat, Michael Schumacher szerdai mezét és Talmácsi Gábor kezeslábasának elárverezéséből származó összeget is az idei kedvezményezettek kapják meg: két budapesti gyermekkórház, a Piros Orr Gyermekalapítvány és a német Kinder in Not segélyszervezet.

Legtöbb néző, legnagyobb bevétel

Tavaly a Nazionale Piloti budapesti meccsén volt a legtöbb néző és a legtöbb bevétel, a szervezők számításai szerint ez idén is így lesz. Jegyek 660 forintos áron kedden még kaphatók a Ticket Express jegyirodáiban, míg szerdán egész nap a Puskás Ferenc Stadion pénztáránál.

A mérkőzést, ahogy tavaly, ezúttal is a Duna TV közvetíti háromórás élő adásban. A találkozó 20.30 órakor kezdődik, de a stadionba már 18 órától beengedik a nézőket.

A csapatok játékoskeretei a mezszámokkal
Hungarian All Stars - szövetségi kapitány: Bozsik Péter, Gellei Imre; csapatkapitány: 10. Détári Lajos
kapusok: 1. Csank János, 22. Kósz Zoltán
mezőnyjátékosok: 2. Hajós András, 3. Bakács Tibor Settenkedő, 4. Farkasházy Tivadar, 5. Hajdú B. István, 6. Lipcsei Péter, 7. Kiprich József, 8. Varga Zoltán, 9. Szabics Imre, 11. Dobrádi Ákos, 12. Rudolf Péter, 15. Carlos Perez, 19. Kanta József, 23. Kóbor János, 25. Erdei Zsolt, 33. Eperjes Károly, 44. Somló Tamás, 67. Cipő, 76. Csapó Gábor

Nazionale piloti - csapatkapitány: 11. Michael Schumacher;
kapus: 1. Matteo Munari
mezőnyjátékosok: 7. Felipe Massa, 8. Riccardo Patrese, 13. Giorgio Pantano, 14. Talmácsi Gábor, 22. Gimmy Bruni, 23. Vitantonio Liuzzi, 25. Maro Engel, 26. Baumgartner Zsolt, 29. Marc Gené, 35. Luca Filippi, 42. Hrepka Ádám, 43. Németh Krisztián, 44. Lisztes Krisztián, 55. Tököli Attila