Villeneuve helyett a lengyel tehetség indul a Hungaroringen

2006.08.02. 10:39
Jacques Villeneuve helyett a tesztpilóta Robert Kubica indul a hétvégi Magyar Nagydíjon. A kanadai BMW-pilóta megsérült, de nem csak emiatt mellőzhetik. A beugró fogadkozik.

Nem indul a hétvégi Magyar Nagydíjon Jacques Villeneuve, így helyén bemutatkozik Robert Kubica, a Forma-1 történetének első lengyel pilótája.

Megsérülhetett a világbajnok

Robert Kubica
Robert Kubica
A BMW 21 éves tehetsége azért jut lehetőséghez, mert a kanadai világbajnok a vasárnapi, német futamon történt kicsúszásakor megsérült, így nem vállalja a szereplést a Hungaroringen. "Jacques értesített minket, hogy nem tud részt venni a hétvégén" - közölte kedd este a BMW istállóját vezető Mario Theissen.

"Büszke vagyok arra, hogy bizalmat kaptam a csapattól, nem fogok csalódást okozni" - fogadkozott a krakkói újonc, aki eddig tartalékként, a pénteki szabdedzéseken remekelt a kék-fehér kocsiban. Korábban a Kanadai és a Francia Nagydíjon két, míg a brit és a német futamon egy szabadedzésen bizonyult a leggyorsabbnak.

Villeneuve helye a Hungaroring után sem biztos

Helye csak a magyar futamra biztos, az istálló bejelentése szerint "később döntik el, hogy a hátralévő idei nagydíjakon, illetve jövőre ki vezeti Nick Heidfeld mellett az autót". Arra lehet következtetni, Villeneuve mellőzése várhatóan hosszabb távú lesz, igaz, ezt a BMW-től még senki nem erősítette meg.