Forma-1, pogácsa, Palik, boxcicák

2006.08.03. 14:53
Több ezer érdeklődő figyelte csütörtök dél körül, hogy a Forma-1-es Red Bull Racing és a Toro Rosso tesztpilótái köröztek a Felvonulási téren, a fejük fölött Bessenyei Péterrel és Bochkor Gáborral. A drukkereket az sem tudta megzavarni, hogy a műsorközlők, élükön Boros Lajossal, gyakorlatilag azt sem tudták, hol vannak. Voltak bokszcicák is, nézze meg őket!

Egyre több programmal vezetik fel az aktuális augusztusi Forma-1-es hungaroringi futamot a csapatok. Szerda este a pilótaválogatott gyalulta le futballmeccsen a magyar közéleti csapatot, csütörtökre meg már autós esemény is jutott a Városliget szélén.

Tepertős, sajtos

A részünkről erős pogácsázás vezette be a Red Bull-csapatok Felvonulási téri bemutatóját. A Red Bull Racing és a Toro Rosso autói koptatták a húsz éve még tankok szántotta aszfaltot (persze, képletesen, azóta természetesen cserélték már). Az energiaitalosok adtak mini pizzástáskát is, amíg Robert Doornbos (ő váltotta Baumgartner Zsoltot a Minardinál, a mostani Toro Rossónál) és Neel Jani bemutatójára vártunk.


Klikkolás az autókra!

A tepertős és a sajtos pogácsa között megnéztük a szétkapott autókat.

Flikkflakkok és rosszindulat

Mivel korán érkeztünk, csak a sajtos rúd után következett az autós felvonulás. Doornbos és Jani "versenyzett" egymással. Semmi különös, mondhatnánk, de érdekes volt körülbelül három méterről figyelni ezeket az autókat, épp a Felvonulási téren. Hallgatni még inkább, a másodpercekig látható elsuhanás helyett valójában ez adta a valódi élményt. Mindezek mellé még berepült Bessenyei Péter is, a fedélzeten Bochkor Gáborral.

A pilóták visszaérkezésüket a rajthelyre látványos gumiégetéssel, flikkflakkal jelezték. A mellettem álló rosszindulatú szakíró megjegyezte, ezt az egy évig az F1-ben versenyző Baumgartner nem csinálta volna meg. Később Doornbos meg azzal dicsekedett, hogy nem is volt szűk neki a kétszer négysávos Dózsa György út, csinálta ő már kisebb helyen is a pördüléseket.

Kommentátor felülről

Voltak bokszcicák is, bár leginkább egy vidéki diszkóbezárás miatt tüntető hordára emlékeztettek. De hát ugye Forma-1 világához ez is hozzátartozik.


Kattintás a csajokra!

Kis szünet jött, meg két fajta hasé. A körítés egyébként egészen jó volt, a levegőből folyamatosan jelentkezett be Bochkor Gábor és kommentálta a történteket.

Tájékozatlan ordibálás

A törés a második körre, a túros pogácsa után következett be, amikor Boros kommentátor elvesztette a fonalat. Még mindig Jani és Doornbos ment az alkalmi pályán, amikor Bochkor elválaszthatatlan társa elkezdett ordibálni, hogy Palik László milyen "fantasztikusan megy, olyan mintha igazi pilóta lenne." Valóban olyan is volt, de Vilike apukája nem volt az aszfalton. Hogy parasztvakításból tették-e vagy csak olvasni nem tudnak Borosék - a levegőből Bochkor is csodálta az ál-Palik produkcióját -, nem tudni.

A rajtnál álló szurkolók persze integettek Borosnak, hogy ez még nem a Hungaroring első embere.

Palik nyolcvannal

Aztán jött is, tízperces fotózkodás és a részünkről krumplis pogácsa után, de az első "körében" csak ötvennel. A másodikra már nyolcvan fölé is ment, így nem lehetett hiányérzetünk. (Valójában ezt nem láttuk, mert csak a rajt/cél kaput láttuk be. De megadjuk.)

Szóval száguldgattak egy jót, a fotósunk a Műcsarnok igazgatójának köszönhetően még igen tetszetős képeink is lettek. Ennyit megért, hogy Budapest megbénult, mert a lezárt Dózsa György út mellett a Blaha Lujza tér közepén felborult egy mentő is. Azért Demszky Gábor is ott volt, mi meg hoztunk magunkkal káposztás hasét.