Raikkönen öt évre, 160 millió euróért a Ferrarié

2006.08.04. 01:01
Biztos forrásra hivatkozva állítja az Ilta-Sanomat című lap, hogy Kimi Raikkönen csütörtökön ötéves, évi 32 millió eurós szerződést írt alá a Ferrarihoz. Az érintettek nem nyilatkoznak, de ha az értesülés igaz, ez indíthatta be a kedden kezdődött pilótacseréket.
Minden eddiginél konkrétabban állítja az Ilta-Sanomat című finn lap, hogy Kimi Raikkönen a Ferrari pilótája lesz 2007-től, sőt, csütörtökön azt jelentette, a pilóta alá is írta ötéves szerződését az olasz istállóhoz.

Részleteket is közölnek Az újság szerint a Ferrari kihasználta a már meglévő előszerződésükben lévő opciót, és évi 32 millió eurós fizetéssel leigazolta a klasszist a McLaren-Mercedestől. Az Ilta-Sanomat a versenyzőhöz közeli, nagyon megbízható forrásra hivatkozik, sem az istálló, sem Raikkönen nem erősítette meg az értesülést, nem is cáfolta.

A megyegyezés egybe vághat a Williams szerdai bejelentésével: az angol team nem hosszabbít Mark Webberrel, helyére eddigi tesztpilótáját, az osztrák Alex Wurzot ülteti a következő idénytől.

Webber menesztése váratlan

Sir Frank Williams csapattulajdonos döntése meglepő, az ausztrál teljesítményére nem lehetett panasz: a középmezőnybe illő autóval Monacóban és vasárnap Hockenheimben is sokáig, biztosan tartotta a harmadik helyet, ami magasan a team idei legjobb eredménye lett volna, ha nem megy tönkre a kocsi motorja.

Valószínű lehet, hogy a Williamsnek azért kell megválnia Webbertől, mert a Renault, amelynek első számú célpontja volt Raikkönen, már nem tudja megszerezni kiszemeltjét.

Briatore mozgolódik?

Webber menedzsere a Renault-csapatfőnök Flavio Briatore, ha akarja, beültetheti az egyik kocsijába, a jövőre a McLarenhez távozó Fernando Alonso helyére, de cserealapnak sem rossz, ha másik versenyzőt akarna igazolni a biztosan maradó Giancarlo Fisichella mellé.

Korábban felmerült, a francia-angol istállónál a tesztpilóta Heikki Kovalainent léptetik följebb, de a cég új elnöke, Alain Dassas rutinos pilótát szeretne, nem kockázatot jelentő újoncot.

Webber már talált is másik csapatot

Mark Webber édesapja, aki szintén részt vállal fia ügyeinek intézésében, azt nyilatkozta, nagyon jó ajánlataik vannak, és jövő hét közepén kiderül, melyiket fogadják el.

A pilótaváltások kedden kezdődtek, amikor a BMW váratlanul bejelentette, Magyarországon nem Jacques Villeneuve-öt, hanem a tartalék Robert Kubicát indítja a nagydíjon. Az istálló az 1997-es világbajnok nem százszázalékos egészségi állapotával indokolta a döntést, de kiköktötte: még nincs eldöntve, a kanadai később visszaülhet-e a kocsiba, vagy mást indítanak helyette.