Jövőre is augusztus elején lesz a Magyar Nagydíj

2006.08.29. 12:40
Tizenhét futam van a kedden kiadott 2007-es Forma-1-es versenynaptárban, csak egy nagydíj lesz Németországban és Olaszországban, de a San Marinó-i még visszakerülhet. Újra rendeznek Belga GP-t, a magyar augusztus elején szerepel, mint idén.
Kiadta a 2007-es Forma-1-es versenynaptárat a Nemzetközi Autós Szövetség (FIA). A szervezet kedden, saját honlapján jelentette meg a kalendáriumot, amelyben tizenhét nagydíj van, meglepetésre kimaradt az Európa és a San Marino GP.

A miénk nem változik

A magyar futam szerepel, jövőre augusztus 5-én tartják a hungaroringi versenyt, és visszakerült az idén hiányzó Belga Nagydíj.

Az FIA vezetői korábban jelezték, Németországban az eddigiekkel ellentétben csak egy GP-t rendezhetnek, mivel helyszínek nincsenek megadva, egyelőre nem tudni, Hockenheimben vagy az eddigi Európa GP-helyszínen, a Nürburgringen lesz a júliusi német viadal.

Imola bekerülhet

A történelmi Imola kiesése váratlan, de a helyén nincs verseny - egy hónapos szünet van feltűntetve -, így még bekerülhet. Minden bizonnyal be is fog, mert korábban tizennyolc versenyes évadot terveztek az FIA-nál, és nem hagyják ki, ha a pályán elvégzik a szükséges változtatásokat. Ha nem, akkor Olaszországban is csak egy nagydíj várható, Monzában, szeptember 9-én.

A Magyar Nagydíjjal nincs gond, 2011-ig biztosan lesz nálunk futam, a szerződést addig hosszabbították meg e hónap elején.