Kovalainen a Renault-nál, Schumacher visszavonul

2006.09.06. 12:33
A Forma-1-es Renault istálló szerda délelőtt közölte, hogy a távozó Fernando Alonso helyére szerződtette eddigi tesztpilótáját, Heikki Kovalainent, illetve két évvel hosszabbított a csapatfőnök Flavio Briatoréval. Kimi Raikkönen így a Ferrarihoz igazol, bár hivatalos bejelentés csak a vasárnapi Olasz Nagydíj után várható. A német és az olasz sajtó biztos benne, Michael Schumacher visszavonul a szezon végén.
Flavio Briatore még két évig a Renault csapatfőnöke lesz, a távozó Fernando Alonso helyét az eddigi tesztpilóta, Heikki Kovalainen veszi át az istállónál - jelentette be szerda délelőtt a francia csapat vezetősége. Döntésük azt jelenti, Kimi Raikkönen a Ferrainál folytatja jövőre.

Briatore folytatja

A múlt héten felmerült, a júliusban rákos daganattal műtött Briatore elhagyja a csapatot, míg Alonso utódja a spanyol múlt decemberi McLaren-szerződésének nyilvánosságra kerülése óta kérdéses volt.


Flavio Briatore

Kimi Raikkönen jövőjéről az olasz, a német és a finn sajtó is biztosra vette, a McLarentől a Ferrarihoz igazol, de létezett egy elmélet, mely szerint a Renault-val is tárgyal, és csak akkor megy az olaszokhoz, ha onnét távozik Michael Schumacher.

Biztosak Schumacher visszavonulásában

A hétszeres világbajnok vasárnap, az Olasz Nagydíj leintése után jelenti be, visszavonul-e vagy folytatja, de szerdán a Gazzetta dello Sport és a Bild is biztosan jelentette, befejezi, majd érkezett a Reanult közleménye.

A franciák a finn tehetség helyére két új tesztelőt szerződtettek, a volt háromszoros világbajnok Nelson Piquet fiát, Nelson Piquet Jr.-t és az eddigi toyotás tartalék Ricardo Zontát. Kovalainen csapattársa a már júniusban megerősített Giancarlo Fisichella lesz.