Schumacher dolgozik a vb-címért, Alonso nem

2006.09.15. 11:12
Három pilótával, két helyszínen gyakorolt a héten a Ferrari, legtöbbet főpilótájuk, a nyolcadik vb-elsőségére hajtó Michael Schumacher futotta. A Renault is próbálkozott, de Fernando Alonso térdét kúrálja, a tesztpilóta Kovalainen lebetegedett, Giancarlo Fisichella alatt pedig egy nap alatt két motor ment tönkre.

Teljes erővel készül újabb vb-címének megszerzésére Michael Schumacher, ellenfele, Fernando Alonso viszont sehogy.

Schumacher mániákusan köröz

A hétszeres világbajnok szerdán és csütörtökön a franciaországi Paul Ricard-pályán tesztelte az Olasz GP-n gyanússá vált Bridgestone-gumikat és a Ferrari legújabb fejlesztéseit: összesen négyszáz kört tett meg.

Csapattársa, Felipe Massa vele párhuzamosan az istálló fioranói bázisán százharmincnégyszer fordult egyetlen nap alatt, míg a harmadik pilóta, Luca Badoer kedden tett meg ugyan ott nyolcvanhat kört. Az olasz csapat hatszázhúsz körrel zárt.

A vb-rivális Renault Jerezben készül a napokban, ám Fernando Alonso nélkül. A címvédő a monzai időmérőn, vezetés közben beütötte térdét a cockpit falába, másnap tíz kör híján végigment a versenyen, de a teljes gyógyulás érdekében úgy döntött, inkább pihen.


Schumecher itt még a monzai győzelemért küzd (fotó: AFP)

A franciák így jövő évi versenyzőjükkel, Heikki Kovalainennel kezdtek, a finn ment is 102 kört, gyorsabb volt a Hondáknál meg a Red Bull autóinál, de csütörtök reggelre elrontotta a gyomrát, és nem ült volán mögé.

Fele annyit ment a Renault

A team negyedik sofőrje, José Maria Lopez helyettesítette negyvenhat fordulással, de a spanyol huszonnégy órával korábban is jegyzett kilencvennégyet, csúcsa négy tizeddel volt gyengébb Kovalainenénél.

Csütörtökre a Renault bevetette Giancarlo Fisichellát, aki hetvenegyszer fordult, de két motor is tönkrement alatta. Az olasz olyan erőművet használt, mint Alonso monzai motorhibájakor, és az istálló egyelőre nem jött rá, mi okozza a problémát.

A tesztelésben 311 körnél tart a csapat, pénteken folytatják, valószínűleg Kovalainennel és Fisichellával.

Két hét múlva Kínában

A vb-t két ponttal vezeti Alonso az utolsó három futam előtt, azt mondta, 110 százalék, hogy ő lesz a világbajnok. A következő nagydíjat október 1-én rendezik Kínában, jövő héten a spanyol még behozhatja tesztlemaradását, a Renault Jerezben minden bizonnyal tovább gyakorol. Várhatóan a Ferrari sem fog pihenni.

Az utolsó tesztnap valószínűleg szeptember 22. lesz, utána már csak a szezont követően lehet gyakorolni idén.