Schumacher Renault-t tankol

2006.09.26. 11:48
Gyanakodni kezdett az olasz Gazzetta dello Sport, miután fotók kerültek nyilvánosságra: a Ferrari-pilóta Michael Schumacher a rivális márka, a Renault utcai autóit tankolja. A képek egy Shell-reklámfilm forgatáson készültek, az olajtársaság állítja, a francia kocsik szerepének semmi jelentősége, véletlen, hogy épp azok kerültek oda.

Renault és Nissan autókat tankolt egy Shell reklámfilm felvételénél Michael Schumacher. A Ferrari hétszeres világbajnok Forma-1-es pilótája a Renault-t hajtó Fernando Alonsóval versenyez az idei világbajnokságért.

Épp Renault-t és pont Nissant is

A 37 éves klasszis a legutóbbi, monzai futam után jelentette be, az év végén befejezi pályafutását, de a Ferrarit nem hagyja el, valamilyen pozícióban az istállónál marad. Nagydíjakon biztosan nem indul a jövőben.


Úgy tűnik, Michael Schumacher szereti váltogatni az autómárkákat (fotó: AFP)

Schumachert Svájcban kapták le, amint ő és szerelői Ferrari-overallban szolgálnak ki utcai autókat, Renault-t és Nissant.

Ecclestone szerint a Renault Schumachert akarja

A milanói Gazzetta dello Sport című lap gyanakszik, mert a múlt héten Bernie Ecclestone F-1-főnök elárulta, a rivális Renault szerződtetné a búcsúzni készülő bajnokot.

A Nissan a francia márka egyik leányvállalata, a Gazzetta azt sejti, a hirdetés egy jövőbeni Schumacher-Renault együttműködés kezdete. Az idény végén a német ferraris szerződése lejár, így ennek elméletileg nem lenne akadálya.

A Shell magyarázkodik, a többiek hallgatnak

A Renault-nak nincs megállapodása a Ferrari-szponzor Shell-lel, a reklámot készíttető olajtársaság cáfol minden feltételezést.

"Véletlenül voltak ott épp ezek a kocsik, a Renault-nak nincs köze a reklámhoz - nyilatkozta a Gazzetában megjelenteket feldolgozó autosport.comnak a Shell globális szponzorációkért felelős menedzsere, Alberto Friedrich. - Sajnálatos, hogy ez a sztori lett belőle, félrevezető a történet. Néhány arra járó fényképezett, a médiának sem volt nyilvános az esemény. Semmi nincs a háttérben, csak öreg autók voltak ott, amik benne sem lesznek a kész filmben."

A Ferrari, Michael Schumacher, a Renault, illetve Forma-1-beli üzemanyagszállítója, az Elf eddig nem kommentálta a történteket.

Amatőr hiba vagy titkolózás?
Lehet amatőr malőr Renault-k szerepeltetése egy ferraris reklámban, kétségtelen viszont, hogy furcsa és elgondolkodtató baki. Elképzelhető, a Shell titkol valamit, esetleg Schumacher jövője nem pontosan úgy alakul, ahogy várjuk, de az is lehetséges, a film csattanója a ferraris találkozása az ellenfél autójával. A Shell nem közölte, mikor mutatják be a tévéhirdetést.