Gyöngyi
6 °C
13 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Schumacher Renault-t tankol

2006.09.26. 11:48
Gyanakodni kezdett az olasz Gazzetta dello Sport, miután fotók kerültek nyilvánosságra: a Ferrari-pilóta Michael Schumacher a rivális márka, a Renault utcai autóit tankolja. A képek egy Shell-reklámfilm forgatáson készültek, az olajtársaság állítja, a francia kocsik szerepének semmi jelentősége, véletlen, hogy épp azok kerültek oda.

Renault és Nissan autókat tankolt egy Shell reklámfilm felvételénél Michael Schumacher. A Ferrari hétszeres világbajnok Forma-1-es pilótája a Renault-t hajtó Fernando Alonsóval versenyez az idei világbajnokságért.

Épp Renault-t és pont Nissant is

A 37 éves klasszis a legutóbbi, monzai futam után jelentette be, az év végén befejezi pályafutását, de a Ferrarit nem hagyja el, valamilyen pozícióban az istállónál marad. Nagydíjakon biztosan nem indul a jövőben.


Úgy tűnik, Michael Schumacher szereti váltogatni az autómárkákat (fotó: AFP)

Schumachert Svájcban kapták le, amint ő és szerelői Ferrari-overallban szolgálnak ki utcai autókat, Renault-t és Nissant.

Ecclestone szerint a Renault Schumachert akarja

A milanói Gazzetta dello Sport című lap gyanakszik, mert a múlt héten Bernie Ecclestone F-1-főnök elárulta, a rivális Renault szerződtetné a búcsúzni készülő bajnokot.

A Nissan a francia márka egyik leányvállalata, a Gazzetta azt sejti, a hirdetés egy jövőbeni Schumacher-Renault együttműködés kezdete. Az idény végén a német ferraris szerződése lejár, így ennek elméletileg nem lenne akadálya.

A Shell magyarázkodik, a többiek hallgatnak

A Renault-nak nincs megállapodása a Ferrari-szponzor Shell-lel, a reklámot készíttető olajtársaság cáfol minden feltételezést.

"Véletlenül voltak ott épp ezek a kocsik, a Renault-nak nincs köze a reklámhoz - nyilatkozta a Gazzetában megjelenteket feldolgozó autosport.comnak a Shell globális szponzorációkért felelős menedzsere, Alberto Friedrich. - Sajnálatos, hogy ez a sztori lett belőle, félrevezető a történet. Néhány arra járó fényképezett, a médiának sem volt nyilvános az esemény. Semmi nincs a háttérben, csak öreg autók voltak ott, amik benne sem lesznek a kész filmben."

A Ferrari, Michael Schumacher, a Renault, illetve Forma-1-beli üzemanyagszállítója, az Elf eddig nem kommentálta a történteket.

Amatőr hiba vagy titkolózás?
Lehet amatőr malőr Renault-k szerepeltetése egy ferraris reklámban, kétségtelen viszont, hogy furcsa és elgondolkodtató baki. Elképzelhető, a Shell titkol valamit, esetleg Schumacher jövője nem pontosan úgy alakul, ahogy várjuk, de az is lehetséges, a film csattanója a ferraris találkozása az ellenfél autójával. A Shell nem közölte, mikor mutatják be a tévéhirdetést.