Schumacher: Kínában még bizonyítanom kell

2006.09.27. 16:51
Nem szerzett még pontot Kínai Nagydíjon Michael Schumacher, de a hétvégi, Shanghaji futam előtt győzelemben reménykedik. Tavaly előtt balszerencsésnek bizonyult, egy éve karrierje legkínosabb pillanata volt, amikor a biztonsági kocsi mögül csúszott ki. Biztos viszont benne, ezúttal megtörik a negítív sorozata.
A boxból rajtolt mindkét eddigi Kínai Nagydíjon Michael Schumacher, és egyiken sem sikerült pontot szereznie. A hétvégén újra Shanghajban indul a Forma-1 mezőnye, a hétszeres bajnok reménykedik, megtörik a rossz sorozata, míg a vb-t vezető Fernando Alonso és kollégái ennek ellenkezőjére számítanak.

Eddig kettőből semmi

"Shanghajban még bizonyítanom kell. Mindkét itteni versenyem gyengén sikerült, de biztos vagyok benne, ezúttal jól alakulnak a dolgok" - bizakodott Schumacher az f1racing.net-nek adott nyilatkozatában.

Az első, 2004-es GP-n már a szombati, egyetlen időmérő körét elrontotta, az utolsó előtti sorból rajtolhatott volna, ha a Ferrari nem dönt úgy, hogy motort cserél a kocsijában. Emiatt a depóból indult, de koccant, kicsúszott, majd defektet kapott, és végül csak tizenkettedikként futott be.

Véget ér a balszerencse?

"Idén felkészültebbek és jobbak vagyunk, mint egy éve, remélem, javítok - utalt tavalyi balszerencsés napjára Schumacher. - Mindent beleadok a Ferrarival együtt, hogy a vezetői és a konstruktőr-vb-t is megszerezzük. Csak a vb-elsőségre koncentrálunk".

Akkor már a rajthelyére menet összeütközött Cristijan Albers Minardijával, és a tartalék autójába kényszerült, amivel csak a boxból startolhatott. Valamivel előrébb jött, de amikor a biztonsági kocsi lassította a mezőnyt veszélyhelyzet miatt, kicsúszott, és a kavicságyban fejezte be. Élete legkínosabb versenye lett a 2005-ös Kínai Nagydíj.


Idén tilos effajta malőrt elkövetnie, ha meg akarja szerezni nyolcadik világbajnokságát.

A Ferrari már nyert Shanghajban

"Nehéz lesz, de minden esélyünk megvan, hogy vb-t nyerjünk. Keményen dolgoztunk, reménykedhetünk a győzelemben, de nem szabad lebecsülnünk a Renault-t. Saját magunkra összpontosítunk az utolsó futamokon, aztán kiderül, mit tartogat még nekünk ez a szezon".

Két éve, annak ellenére, hogy Schumacher szenvedett, akkori csapattársa, Rubens Barrichello első lett Shanghajban, ráadásul a német végig tesztelt az elmúlt két hétben, míg Fernando Alonso rápihent a bajnoki hajrára.

'Le tudom dolgozni a hátrányt'

"Az első Kínai GP-n Ferrari győzött, ami azt jelenti, az autónknak jól kellene szerepelnie. Nem lesz könnyű, izgalmas és kiszámíthatatlan versengésre számítok az utolsó futamokon. Örülök, hogy eljutottunk eddig, úgy érzem, le tudom dolgozni a kétpontos lemaradásom" - reménykedett Schumacher.

A klasszis utolsó esélye az idei, Monzában szűk három hete bejelentette, a szezon végén visszavonul.