A Ferrari okult a Renault módszeréből

2006.10.04. 13:50
A Renault módszeréből tanulva készül az utolsó két idei Forma-1-es futamra a Ferrari. Fernando Alonso és Giancarlo Fisichella Kínában feltartották Michael Schumachert, az olaszok csapatfőnöke, Jean Todt elmondta, tudják, mit tehetnek meg Japánban és Brazíliában.

Tanult a Renault módszereiből a kínai nagydíjon a Ferrari, árulta el Jean Todt, az olasz istálló csapatfőnöke. Konkrétan nem fejtette ki, mire gondol, valószínűsíteni lehet, hogy a futam egyik periódusára utalt, amikor a két Renault az élen feltartotta Michael Schumachert.

Feltartották Schumachert


Középen Jean Todt, mellette az ő főnöke, Luca di Montezemolo (fotó: AFP)

"Jó lecke volt nekünk, már tudjuk, meddig mehetünk el. Tanulunk mások tetteiből, ebből derül ki, mit tehetünk meg, és ez mindig érdekes" - idézte Todtot az autosport.com.

A shanghaji pályán kerékcseréje után a vezető Fernando Alonso lelassult a gumijai miatt, csapattársa, Giancarlo Fisichella és Michael Schumacher befogták. A két Renault néhány körön át a versenytempónál jóval lassabban haladt a Ferrari előtt, volt, hogy egymás mellett mentek, odavissza előzgették egymást, hátuk mögött tarva a hétszeres bajnokot.

Nem tettek szabálytalant

A manővereket a Ferraritól nem kifogásolták, a versenybírák szintén nem, valójában a szabályokat nem hágták át, de ritkán látható módszerrel tartották a helyüket.

"Maguk döntik el, hogy szokásos manőver volt-e vagy szokatlan, mi csak megjegyezzük, és értékeljük" - válaszolt az újságírók kérdéseire rejtélyesen a Ferrari-főnök.

Dönthet a csapattaktika

A világbajnokságból még két futam van hátra, Michael Schumacher vezet, de ugyanannyi pontja van, mint Alonsónak, több győzelmével áll ő az élen. A csapattaktika a következő japán és az utolsó brazil nagydíjon döntően befolyásolhatja a vb-t.