Ne higgyük, hogy Schumacher lemondott a vb-ről

2006.10.10. 16:39
Volt ellenfele, az exvilágbajnok Damon Hill szerint kijelentéseivel ellentétben még bízik nyolcadik vb-címének megszerzésében Michael Schumacher. A Ferrari-elnök és a csapatfőnök nyilatkozatai is erre utalnak, ráadásul a német pilóta szerdán már tesztel. A Renault-igazgató Pat Symonds elvárja, hogy ne adja föl a küzdelmet.
"Michael azt mondta, már nem gondol a bajnokságra, de ez kamu. Sosem adja föl, nem szabad őt leírni. Különben nem lenne Michael Schumacher" - állítja az exvilágbajnok Damon Hill, aki a vasárnapi, Schumacher-kieséssel és Alonso-győzelemmel végződött Japán GP előtt azt jósolta, a német nyeri a vb-t.

Japánban lemondott Schumacher

Szuzukában a Renault-pilóta tízpontos előnyt szerzett, így a ferraris csak akkor lehet bajnok, ha győz az utolsó nagydíjon, riválisa pedig nem szerez pontot.

A leintés után nem sokkal Michael Schumacher kijelentette, elbukta a vb-t, egykori ellenfele viszont másképp gondolja: "Úgy megy az utolsó versenyre, hogy nyer, és azon agyal, Alonso hogyan nem szerezhetne pontot."

A Ferrarinál teljes volt az elkeseredettség, de a csapatvezetők egy pillanatra sem értettek egyet sztárpilótájukkal.

Montezemolo és Todt bíznak

"A legrosszabb ellenségemnek sem kívánom, hogy így veszítse el a vb-t, de Brazíliában az utolsó centiméterig próbálkozni fogunk" - nyilatkozta Luca di Montezemolo Ferrari-elnök a Gazzetta dello Sport-nak.

A konstruktőrök világbajnokságában a Renault kilenc ponttal vezet, ha nem is könnyen, de ledolgozható a hátrány.

"Be kell fejeznünk a sírást, elmúlt az egész, mint egy gyomorrontás. Túltesszük magunkat a csalódáson, és motiváltan megyünk az utolsó versenyre, amelyen a lehető legjobb eredményt akarjuk elérni, aztán meglátjuk, mi lesz" - fogadkozott Jean Todt csapatfőnök.

Az utolsó Schumacher-Ferrari-teszt lesz az eheti

Szuzuka előtt a Ferrari bejelentette, Schumacher lemondta október közepére tervezett nyaralását, csak hogy tesztelhessen a szezonzáróra. Bár azt mondta, nincs esélye, tervein nem változtat többet, és szerdán, majd csütörtökön ott lesz Jerezben.

"Az én világbajnokságom valójában véget ért, de a konstruktőr-vb-re még van esélyünk, ezért a véksőkig a maximumot akarom adni a Ferrarinak. Semmi gond a teszttel, megyek" - erősítette meg kedden Schumacher az autosport.com-on.

A hétszeres világbajnok két hét múlva, a Brazil GP után visszavonul, nehezen lenne hihető, hogy nem akar mindent megtenni a reményt jelentő futamgyőzelemért. Nem csak saját csapata, az ellenfél is ezt várja tőle.

A Renault hajtós Schumachert akar legyőzni

"Természetesen nehéz helyzetben van, de remélem, nem adja föl. Statisztikailag mi vagyunk a favoritok, de így volt ez egész szezonban, és még mindig nagyon szoros a verseny. Jók az esélyeink, de azt akarom, hogy Michael küzdjön ellenünk" - szólitotta föl pilótája, Alonso ellenfelét a Renault technikai igazgatója, Pat Symonds.

A szakember biztos benne, hogy Schumacher nem dobta be a törülközőt: "Elég rég óta vagyok ebben az üzletben, hogy tudjam, az utolsó menetig harcolni kell. Kemény biznisz, erősnek kell lenni benne, és Michael az is."

"Alonso legyen készenlétben"

Hill figyelmeztetett: "Ha én lennék Alonso, készenlétben tartanám a fegyvereimet az utolsó GP leintésééig".

A világbajnokság október 22-én, Interlagosban zárul, a pilóták között maximum tíz, a gyártók versenyében tizennyolc pontot lehet még szerezni. Michael Schumacher pontegyenlőség esetén több futamgyőzelmével (8-7) lehetne vb-győztes.