Ervin
14 °C
22 °C

A Magyar Nagydíj az év futama

2006.11.06. 10:55
A 2006-os szezon legjobb versenyének választották az Autosport című angol szaklap újságírói a Magyar Nagydíjat. A spanyol Marca szerint az évtized futamát láttuk augusztusban.
Az év legjobb versenyének választották a Magyar Nagydíjat az Autosport című angol szaklap újságírói. A világ legnépszerűbb és legtöbb olvasóval rendelkező hetilapjának tizenkilenc munkatársa szavazott, a végeredményben a kínai, a török és brazil GP elé került a mogyoródi futam, az első helyre.

A mogyoródi dobogón: de la Rosa, Button és Heidfeld (fotó: AFP)

Augusztus elején húsz év után először indult esőben a hazai verseny, a két vb-esélyes, Fernando Alonso és Michael Schumacher csak a középmezőnyből rajtolhattak. Mindketten feljöttek viszont, főleg a spanyol vezetett szenzációsan és feltartóztathatatlanul, ferraris riválisát is megelőzte.

A száradó pályán később feljavult Schumacher, Alonso egy buta szerelői hiba miatt kiesett, de a németnek sem maradt esélye a győzelemre, újfent gumiproblémák miatt. Végül Jenson Button nyert, először állhatott a dobogó tetejére.

A sajtó és a szurkolók már akkor az évad, sőt, sokan az utóbbi tíz év legjobb versenyének tartották, de természetesen csak a szezon végeztével válhatott valóban azzá.

A spanyol Marca napilap is beszámolt az Autosport szavazásának végeredményéről, és annak ellenére az évtized futamának tartja, hogy Alonso kudarcával végződött.