Raikkönen segítőjének akarja Schumachert a Ferrarinál

2006.11.13. 14:11
Bármilyen segítségnek örülne Michael Schumachertől Kimi Raikkönen, hogy könnyebb legyen beilleszkednie új csapatához, a Ferrarihoz, ahol épp a visszavonult németet váltja. Egyelőre úgy tűnik, tesztelni nem fog a hétszeres bajnok, de együtt dolgozhatnak, mert a Ferrarit nem hagyja el.
Szívesen venné Kimi Raikkönen, ha Michael Schumacher istápolná új csapatánál, a Ferrarinál. A finn klasszis épp az októberben visszavonult hétszeres világbajnokot váltja az olasz istállónál.

Korábban felmerült, Schumacher tesztpilótaként dolgozna tovább a gárdánál, de egyelőre úgy tűnik, ez nem valósul meg.

"Bolond lennék"

"Bolond lennék, ha nem használnám ki a tapasztalatát. Nagyon jó lenne, ha Michael segíthetne nekem beleszokni a Ferrariba. Mindenképpen szeretném" - nyilatkozta a német Bild bulvárlapnak Raikkönen.

A három hete véget ért szezon hajrájában felmerült, hogy a német sztár tovább vezet a Ferrarinál, mérnöke, Luca Baldissierri elárulta, azon dolgozik, hogy meggyőzzék, próbálja ki az új kocsikat. Jean Todt csapatfőnök szerint valószínűbb, hogy Schumacher az ő különleges tanácsadója lesz.

Nem bírja vezetés nélkül?

Az F1 résztvevői közül Niki Lauda, a volt háromszoros világbajnok már a német visszavonulásának nyilvánosságra kerülése előtt a visszatéréséről beszélt, a Williamstől a Red Bull Racinghez igazolt Mark Webber sem tudja elképzelni, hogy Schumacher többé ne vezessen F1-es kocsit.

"Biztos vagyok benne, hogy újra volán mögé ül. Úgysem bír magával, de valószínű, hogy csak tesztelni fog, versenyzni már nem" - idézte Webbert az f1racing.net.

Schumacher szerint minden lehetséges

Maga Schumacher azt sem volt hajlandó kizárni, hogy valamikor a jövőben újra versenyezzen. Néhány hete annyit ismert el, szüksége van egy kis pihenésre, aztán eldönti, mit akar csinálni.