Az első körben lerobbant Button alatt az új Honda

2007.01.25. 14:54
Csütörtökön, Barcelonában bemutatta a Honda az új F1-es autóját, de a premier kissé balul sült el, mert a gép Jenson Button első köre közben lerobbant. A színe fekete, ám nem végleges, februárban újrafestik, és ismét bemutatják.

A Toyota, a Ferrari, a McLaren és a Renault után a Honda mutatta be 2007-es Forma-1-es autóját, az RA107-et, csütörtökön, Barcelonában.

A fekete sok mindent elrejt

A csapatvezetőkkel és a pilótákkal tartott sajtótájékoztató után Rubens Barrichello gurult ki a boxból a feketére fényezett géppel, amin egyelőre csak egy szponzorfelirat látható. A végleges festést februárban, egy ünnepélyesebb prezentáción mutatja meg a japán istálló.


Kattintson!

Az RA107 a tavalyi modell fejlesztett változata, kasztniján az oldaldobozokon elhelyezett szokatlanul nagy oldalsó légterelők a legfeltűnőbbek, már amennyire a fekete szín láttatni engedi. Az első szárnyak alakja is változott, de megdöbbentő újítás nincs a kocsin. A motor a szabályoknak megfelelően a tavalyi utolsó futamokon használt erőmű.

A Bridgestone-hoz tervezték

Barrichello alatt jól futott a gép a premieren, sőt, már szerdán, az első titkos próbán is, de csapattársa, Jenson Button nem volt szerencsés: az első körben lerobbant alatta a kocsi, valamilyen elektronikai probléma miatt. A tesztet így nem is tudták befejezni.


Kattintson!

A teammel tavaly megszerezte első győzelmét az angol pilóta, bízik benne, hogy idén közelebb kerülhet a világbajnoki cím megszerzéséhez. Barrichello szerint az átalakított geometriájú felfüggesztésekkel és kipörgésgátlóval az autó jobban alkalmazkodik az új Bridgestone abroncsokhoz a tavalyi Michelinek után.

"Harcban lesz a legjobbakkal"

Nick Fry csapatfőnök szerint az RA107-tel gárdája csatlakozik a Forma-1 élcsapataihoz, feltehetően a Ferrarihoz, a Renault-hoz és a McLarenhez.