Totálkáros McLaren, törött Ferrari

2007.01.26. 14:53
A McLaren elveszítette egyik 2007-es autóját, amikor Lewis Hamilton balesetet szenvedett a géppel csütörtökön. A Ferrari egyetlen F2007-es kocsijával Felipe Massa csúszott ki pénteken. Gondban az élcsapatok.

Összetörte új McLaren-Mercedesét az istálló újonc pilótája, Lewis Hamilton csütörtök délután, majd péntek délelőtt a rivális Ferrari versenyzője, Felipe Massa csúszott ki a team idei gépével.

Az angol balesete Valenciában történt, az autosport.com tudósítása szerint nagyon súlyos volt, a kasztni totálkárossá vált, szinte csoda, hogy a sofőr nem sérült meg.

"Lewisnak semmi baja, de az autó annyira megrongálódott, hogy Spanyolországban nem tudjuk megjavítani. A baleset okát még vizsgáljuk" - közölte a McLaren.

Az olaszországi Vallelungában a héten a Ferrari tesztel, igen kedvezőtlen időben: három napja szinte folyamatosan esik a Roma melletti pályán, sem Felipe Massa, sem Kimi Raikkönen nem tud rendesen körözni. A brazil kicsúszása tovább növeli gondjaikat, az F2007-es Ferrari bal első felfüggesztése kitört, amikor a gép a pálya utolsó kanyarjában a gumifalban állt meg. Ráadásul az olaszoknak eddig csak ez az egy F2007-esük készült el, így egy napot teljesen elvesztenek.

Minden probléma nélkül hajtott viszont Fernando Alonso a másik MP-22-es McLarennel Valenciában. Hetvenhat kört tett meg csütörtökön, legjobbja 1:11.698 lett, szűk egy másodperccel futott gyorsabbat, mint Hamilton a balesetééig. A kétszeres világbajnok teljesítette a heti programját, Valenciában jövő keddtől folytatódnak a próbák.